Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Resmi Gazete’de yayınlandı: Şehirlerarası yolculukta emekliye yüzde 20 indirim

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından emekliler için hazırlanan sosyal destek paketi kapsamında yer alan uygulamalar tek tek yürürlüğe giriyor. Bunlardan biri de emeklilere şehirlerarası otobüs yolcuklarında uygulanacak yüzde 20 indirimdi. Bu karar Resmi Gazete’de yayınlanarak uygulamaya kondu.

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2024 11:37
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2024 11:37
Kaynak: İHA
Resmi Gazete’de yayınlandı: Şehirlerarası yolculukta emekliye yüzde 20 indirim

Milyonlarca emekli maaşlarından memnun değilken iktidar emeklilerin hayatını kolaylaştırmak için çeşitli projeleri hayata geçirmeye devam ediyor. Emekliler için hazırlanan sosyal destek paketi kapsamında geçtiğimiz haftalarda KYK yurtlarında 1 hafta ücretsiz konaklama uygulaması açıklanmıştı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan geçtiğimiz günlerde sağlık alanından seyahate, haberleşmeden ulaştırmaya kadar milyonlarca emekli için hazırlanan yeni destekleri açıkladı. 

Işıkhan, 17 Mayıs'ta "Sosyal Güvenlik Haftası Buluşması" programında yaptığı konuşmada, emeklilerin tüm illerde bulunan kamuya ait misafirhane, öğretmenevi, sosyal tesis ve konukevlerinden kamu görevlileri gibi yüzde 15 indirimli faydalanacaklarını duyurmuştu.

Bugün ise Resmi Gazete’de emekliler için yeni bir uygulamanın daha kararı yayınlandı. Seyahat ile ilgili olan bu uygulama emeklileri yakından ilgilendiriyor.

OTOBÜS YOLCULUKLARINDA YÜZDE 20 İNDİRİM

Şehirlerarası otobüs taşımacılığı yapan gerçek ve tüzel kişilerce emekli olduğunu belgeleyenlere tarife üzerinden yüzde 20 indirim yapılmasına yönelik hüküm Resmi Gazete’de yayınlanarak yönetmeliğe girdi.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan ve karayolu taşıma yönetmeliğinde değişiklikler yapan yönetmeliğe eklenen geçici bir maddeye göre, 2024 yılı sonuna kadar uygulanmak üzere, emekli olduğunu bilgi ve belgeyle beyan ve ispat edenlere, düzenlenecek şehirlerarası yolcu biletlerinde Ulaştırma Bakanlığı'na bildirilen tarife üzerinden yüzde 20 oranında bir indirim uygulanacak.

Bu hükme uymayan ve indirim yapmayı kabul etmeyen karayolu taşımacılığı B1 ve D1 yetki belgesi sahiplerine, her bir ihlal için 5 uyarma verilecek.

Karar bugünden itibaren uygulamaya konarak indirim hakkından faydalanılacak.

Hilal Baldemir

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.