Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Resmi Gazete’de yayınlandı: Fiş kesmeyene ayrı ceza, fişini almayana ayrı ceza

Son yıllarda vatandaşlar yaptıkları alışverişlerde çoğu zaman fişlerini almayı tercih etmiyorlar. Gün içerisinde yapılan milyonlarca alışverişte verilen fişler çoğu kişi tarafından alınmıyor. Ancak Resmi Gazete’de yayınlanan son tebliğe göre bundan sonraki süreçte o alınmayan fişler değerli olacak. Artık sadece fiş vermeyene değil aynı zamanda fişini almayan tüketiciye de ceza kesilecek.

Haber Giriş Tarihi: 13.09.2024 12:57
Haber Güncellenme Tarihi: 13.09.2024 13:11
Kaynak: Hilal Baldemir
Resmi Gazete’de yayınlandı: Fiş kesmeyene ayrı ceza, fişini almayana ayrı ceza

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nı kayıt dışılıkla mücadelesi büyük bir hızla devam ediyor. Bu kapsamda yeni bir adım atan Maliye piyasada nakit akışının kayıt altına alınmasını sağlayan fişler ile ilgili yeni bir tebliğ yayınladı.

Gün içerisinde yapılan birçok alışverişin ardından fiş vermeyen esnafın dışında verilen yerlerden de birçok kişi tarafından önemsiz görüldüğünden verilen fişler almayabiliyor.

Fiş vermeyen esnafa yönelik uygulanmaya başlayan ağır cezalar Maliye tarafından artık fişini almayan müşteriler içinde uygulamaya alınıyor.

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan yeni tebliğde fiş vermeyen satıcı kadar almayan tüketici de hatalı konumda sayılacak.

5 BİN LİRA CEZASI VAR

Resmi Gazete’de geçtiğimiz günlerde yayımlanan 7524 sayılı yasa ile fiş, fatura kesmeyenlere kesilen ceza, yapılan tespite göre katlanarak daha fazla hale getirilirken fiş ve fatura almayan nihai tüketicilere ceza kesilmesine yönelik düzenleme de tebliğde yer aldı.

Gelir İdaresi Başkanlığı hangi durumlarda cezanın nasıl uygulanacağına ilişkin hazırladığı tebliğ taslağı ile uygulamaya şu şekilde açıklık getirdi:

Yaptıkları alışverişin ardından fiş ya da fatura almayan tüketicilere yine yasa ile getirilen düzenlemeye göre 5 bin lira özel usulsüzlük cezası kesilebilecek. Ancak bunun iki şartı var. Tüketici belge verilmediğini Gelir İdaresi Başkanlığı tespitinden önce ve belgenin düzenlenmesi gereken tarihten en geç beş işgünü içerisinde İdare’ye bildirirse ceza kesilmeyecek.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.