Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Resmi Gazete’de yayınlandı! Emeklilere yüzde 15 indirimli olacak

Emekliler için hazırlanan sosyal destek paketi kapsamında kamu sosyal tesislerinde yüzde 15 indirim düzenlemesi Resmi Gazete’de yayınlandı. Buna göre emekliler kamuya ait sosyal tesislerden yüzde 15 indirimli faydalanabilecek.

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2024 11:42
Haber Güncellenme Tarihi: 21.05.2024 11:42
Kaynak: Hilal Baldemir
Resmi Gazete’de yayınlandı! Emeklilere yüzde 15 indirimli olacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından hazırlanan emekli sosyal destek paketi yavaş yavaş uygulamaya geçiyor. Bu kapsamda emeklilere kamu kurum ve kuruluşlarına ait sosyal tesislerde yıl sonuna kadar yüzde 15 indirim yapılabilmesine imkân tanıyan düzenleme Resmi Gazete’de yayınlandı.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan ve kamu hizmetlerinden indirimli veya ücretsiz yararlanabilmesine ilişkin şartları düzenleyen Cumhurbaşkanı kararı kapsamında, SGK kanunu uyarınca gelir ve aylık ödemesi yapılanlara kamu kurum kuruluşlarına ait sosyal tesislerde geçerli olan hizmetlerde uygulanması gereken ücret tarifelerinde yıl sonuna kadar yüzde 15 indirim uygulanacak.

Bakan Işıkhan, geçtiğimiz hafta emeklilerle ilgili yapılan yeni çalışmaları duyurmuştu. Bu kapsamda emeklilerin kamu tesislerinden yüzde 15 indirim ile faydalanacağı ifade edilmişti.

Emeklilerin yaz aylarında yurt genelindeki tüm KYK yurtlarını ücretsiz kullanabileceği bildirilmişti. Işıkhan ayrıca Gençlik ve Spor Bakanlığı kendi bünyesindeki tesislerin ücretsiz olarak tüm emeklilerimize açma kararı aldığını açıklamıştı.

Bakanlığın bu uygulaması bazı emekliler ve vatandaşlar tarafından tepki ile karşılanırken KYK yurtlarında kalan öğrenciler de bu durumdan rahatsız olduklarını sosyal medyada dile getirdi.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.