Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Refah Sınır Kapısı’nın açılması için İsrail’den onay geldi! İlk tırlar girdi!

İsrail’in ABD Başkanı Joe Biden ile görüşmesinin ardından Gazze’ye gelen yardımların bölgeye ulaştırılması için Mısır ve Gazze arasında bulunan Refah Sınır Kapısı’ndan geçişlere izin vereceğini söylemişti. İki gündür kapıların açılması için bekleyen yüzlerce tır vardı. Bu sabah saat 10.00’da Netanyahu’nun talimatıyla Refah Sınır Kapısı açıldı, ilk tırlar bölgeye giriş yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2023 11:18
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2023 11:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Refah Sınır Kapısı’nın açılması için İsrail’den onay geldi! İlk tırlar girdi!

Hamas askeri birliklerinin İsrail’e karşı başlattığı Aksa Tufanı Operasyonu'nun 15’inci gününde Gazze’de elektrik, su, gıda ve ilk yardım malzemeleri olmadan hayatta kalmaya çalışan Filistinliler var. Savaşın geriliminin giderek artması ve İsrail’in sürekli tehditleri ve saldırıları bölgede binlerce kişinin ölümüne yol açtı.

Son belirlemelere göre Gazze’de hayatını kaybedenlerin sayısı 4 bini aştı ve bunların arasında hayatını kaybeden 1000’i aşkın çocuk var. Hastaneleri bombalayan ve Gazze'yi adeta abluka altına alan İsrail, ihtiyaçların dışarıdan karşılanmasına da müsaade etmiyor.

refah sınır kapısı

Gazze’de su, gıda, ilaç ve yakıt ihtiyacı şu an aciliyeti olan şeyler ve bu ihtiyaçları Gazze’ye ulaştırmak isteyen ülkeler için Mısır devreye girdi. Buna göre, Mısır, Gazze ile arlarında bulunan Refah Sınır Kapısı’nı açtı fakat İsrail yardımların geçmesine izin vermedi.

mısır açıklama yaptı

Mısır açıklama yaptı

Mısır Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmed Ebu Zeyd, Gazze’ye gönderilmesi gereken insani yardımlar ve Refah Sınır Kapısı’nın son durumuna ilişkin açıklama yaptı.

İsrail ve Filistin arasındaki savaşın başladığı günden bu yana Mısır’ın Batı medyası tarafından hedef alındığını belirten Ebu Zeyd, şunları söyledi:

"(Batı medyası) Tehcir senaryosunu teşvik ediyor. İsrail, sınır kapısını (Filistin tarafı) 4 kez vurarak yardımların girişini reddetmesine rağmen, sınır kapısının kapalı olmasından Mısır’ı sorumlu tutuyor."

"İsrail Gazze'ye yardımların girmesini kabul etmiyor"

Ebu Zeyd, "Refah Sınır Kapısı açık, İsrail Gazze'ye yardımların girmesini kabul etmiyor. Bugün de üçüncü ülke vatandaşlarının tahliyesinin sorumluluğu Mısır’a yükleniyor. Sınır kapısı açık, Mısır onların tahliye edilememesinden sorumlu değil." şeklinde konuştu.

refah sınır kapısı açıldı

ABD Büyükelçiliği duyurdu: Refah Sınır Kapısı açıldı

Son iki gündür yaşanan bu gelişmelerin ardından dünyanın her yerinden tepki toplayan İsrail’in Refah Sınır Kapısı’nı açacağı öğrenildi.

Sabah saatlerinde İsrail’de bulunan ABD Büyükelçiliği’nden yapılan açıklamaya göre, Refah Sınır Kapısı, yerel saat ile saat 10.00'da açıldı.

Alınan bilgilere göre sınır kapısının açılmasıyla yardım tırlarının Gazze’ye geçişi de başladı .

gazze'ye yardımlar giriyor

Filistin medyası yaptığı açıklamada, "İlaç, tıbbi malzeme ve bazı gıda malzemelerini taşıyan 20 kamyonun bugün Gazze'ye girmesi bekleniyor" ifadelerini kullandı.

ABD'Lİ rehineler bırakıldı

ABD’li anne kızın bırakılması sonuç verdi

Hamas’ın Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, Telegram hesabından yaptığı açıklamada, Katar'ın çabalarına yanıt olarak ellerinde rehin olarak tuttukları ABD'li anne ve kızını serbest bıraktıklarını açıkladı.

Ebu Ubeyde açıklamasında, "Bu yaptığımız, ABD'ye ve dünyaya, ABD Başkanı Joe Biden ve onun faşist yönetiminin iddialarının asılsız olduğunu göstermek içindir." sözlerini kullandı.

Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.