Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Polatlar dosyasında tahliye talebi bilmecesi! Dilan Polat için itiraz süreci devam ediyor

Dilan Polat ve Engin Polat’ın da aralarında bulunduğu 28 tutuklu için hazırlanan MASAK raporunun ardından iddianame mahkemeye gönderilmişti. Mahkeme tensip zaptında Dilan Polat’ın da aralarında bulunduğu 5 tutuklu sanığın tutukluluk hallerine devam kararı verdi. Bunun üzerine Dilan Polat ve Engin Polat dâhil 5 tutuklu, İstanbul Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ne itirazda bulundu. Tahliye talebine ilişkin sürecin devam ettiği bilinirken Dilan Polat’ın tahliyesi için yoğun bir çaba olduğu aktarıldı.

Haber Giriş Tarihi: 24.07.2024 12:02
Haber Güncellenme Tarihi: 24.07.2024 12:02
Kaynak: Hilal Baldemir
Polatlar dosyasında tahliye talebi bilmecesi! Dilan Polat için itiraz süreci devam ediyor

Kara para aklama ve vergi kaçırma iddiasıyla İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından Dilan Polat ve Engin Polat'ın da aralarında olduğu 28 şüpheli hakkında 75 sayfalık iddianame düzenlenmiş, savcılık Polat çiftinin 'suç işlemek amacıyla örgüt kurma yönetme', 'suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama' ve '7258 Sayılı Futbol Ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis Ve Şans Oyunları Düzenlenmesi Hakkında Kanun'a muhalefet' suçlarından cezalandırılmasını talep etmişti.

Geçtiğimiz hafta ortaya çıkan 909 sayfalık MASAK raporunda yer alan bilgilere göre Dilan Polat’ın şirkete ait ticari ve finansal işlemlerde karar yetkisinin olmadığı, karar vericilerinin Engin Polat ve babası Sezgin Polat olduğu belirtildi.

Ortaya çıkan bu detayların ardından Polatlar dosyasında tutuklu bulunan 5 kişi için tahliye talep edildi. Fakat mahkeme, dava dosyasında bulunan Dilan ve Engin Polat da dâhil 5 tutuklu sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar vermişti. Ancak sanıklar, Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nin tensipte yer verdiği bu karar için İstanbul Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ne itiraz etti.

Sanıkların İstanbul Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ne yaptığı itirazlar değerlendirildi. Mahkeme Engin Polat dâhil 4 sanığın tutukluluğa itirazını yeniden reddetti. Mahkeme, Dilan Polat'ın itirazını değerlendirmesi için dosyayı nöbetçi olan İstanbul Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi.

Fakat bunun üzerine İstanbul Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi ise dosyanın yetkili ve itiraz merciinin 4. Ağır Ceza Mahkemesi olduğunu belirterek dosyayı yeniden iade etti.

Dilan Polat’ın tahliye talebine ilişkin sürecin adeta Arapsaçına dönmesi üzerine mahkemeden çıkacak nihai sonuç kamuoyu tarafından oldukça merak ediliyor.

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.