Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Pazardaki fiyat düşüşü hem esnafın hem vatandaşın yüzünü güldürdü

Yalova Semt Pazarındaki ürün fiyatları hava sıcaklıklarının artmasıyla beraber her hafta biraz daha düşüyor. Kış mevsiminde adetle meyve sebze alan vatandaşlar, kiloyla ürün almaya başladı. Bu hafta güncel fiyatlar ne durumda?

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2024 11:37
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2024 11:37
Kaynak: Serap Polat
https://www.yalovahayat.com/
Pazardaki fiyat düşüşü hem esnafın hem vatandaşın yüzünü güldürdü

Her hafta pazartesi, çarşamba ve cumartesi günleri kapalı pazaryerinde Yalovalılara hizmet veren, başta meyve ve sebze olmak üzere şarküteri ve giyim ürünlerinin satıldığı Yalova Semt Pazarında yaz mevsimi etkisini göstermeye başladı. Mayıs ayının başında havaların ısınmasıyla beraber fiyatların düşmeye başladığı pazarda bu hafta birçok ürün fiyat düşüşüyle vatandaşları memnun etti.

Yalovalılar tane hesabından kilo hesabına geçti

Havaların iyiden iyiye ısındığı Mayıs ayı kendini sahile atan vatandaşları semt pazarına yönlendirdi. Kış mevsiminde ve özellikle ramazan ayında durgun günler geçiren Pazar esnafı özlediği hareketliliğe anca mayıs ayında kavuştu. Kışın fiyatların yüksek olmasında dolayı tane hesabıyla alışveriş yapan vatandaşlar kiloyla ürün almaya başladı. Özellikle ev ekonomisini yönetmekte ustalaşan kadınlar ve emekliler, fiyatların düşmesinden en çok memnun kalan kesim oldu. Nisan ayında yüksek fiyattan satılmaya başlanan yaz meyve ve sebzelerinin de bu ay itibariyle ucuzlamaya başlaması sem pazarında hem esnafı hem de vatandaşı memnun etti. Bu hafta malta eriği, papaz erik, çilek, karpuz, kayısı, kiraz, karadut, nektarin ve kavun gibi yaz meyveleri fiyatların düşmesiyle en çok tercih edilen ürünler oldu. Özellikle çocukların çilek, kiraz ve papaz eriğe olan ilgisi annelerin alışverişlerini etkiledi. 

Yaz meyveleri ucuzladı

Kış ürünlerine ilginin azaldığı pazarda mevsimi gelen ürünlere olan ilgi her hafta biraz daha artıyor. Kış meyve ve sebzelerinde fiyat artışı yaşanırken yaz ürünlerindeki fiyat düşüşü vatandaşın alım gücünü artırıyor. Bazı ürünlerde ise fiyatlar haftalardır hiç değişmiyor. Dört mevsim Pazar tezgahlarını süsleyen yerli muz bu hafta da 60 TL’ye satıldı. Domates çeşitleri de geçen hafta olduğu gibi 15 ile 30 TL arasında kaldı. Geçtiğimiz hafta 25 TL olan salatalığın fiyatı bu hafta da 20 TL’ye indi. Özellikle çocukların ilgisini çeken yaz meyveleri bu hafta biraz daha ucuzladı.

Papaz erik 50 TL, Çilek 70 TL, Malta eriği 50 TL, Karpuz 30 TL, Kavun 40 TL, Kiraz 60 TL, Kayısı 50 TL oldu. Salatalara ve yemeklere lezzet katan dereotu, maydanoz, roka ve taze soğanın demeti bu hafta da 10 TL’den satıldı. Pazar tezgahlarında ilk defa geçen hafta yer alan barbunya ise 100 TL’den 80 TL’ye düştü.

Bu hafta Yalova Semt Pazarındaki meyve ve sebze fiyatları:

Papaz erik 50 TL

Çilek 70 TL

Malta eriği 50 TL

Karpuz 30 TL

Kavun tane 40 TL

Kivi 50 TL

Kiraz 60-80 TL

Kayısı 50 TL

Elma çeşitlerinin kilosu 25-40 TL

Armut 50 TL

Muz 60 TL

Süt Mısır 5 adet 100 TL

Barbunya100 TL

Semizotu 25 TL

Enginar tane 40 TL

Limon 25 TL

Sarımsak 200 TL

Kıvırcık tane 30 TL

Göbek marul 30 TL

Dereotu 10 TL

Maydanoz demet 10 TL

Taze soğan 10 TL

Domates çeşitleri 15 – 30 TL

Salatalık 20 TL

Havuç 30 TL

Taze fasulye 80 TL

Kabak 30 TL

Patlıcan 25 TL

Yeşilbiber 25 TL

Dolmalık biber 50 TL

Kapya biber 50 TL

Sivri biber 50 TL

Soğan 25 TL

Patates 15 TL

Bakla 30 TL

Serap Polat

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.