Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Parıldar veda etti; “İnşallah iş bırakanlardan değil iz bırakanlardan olmuşuzdur”

Yalova’da 8 yıl boyunca görev yaptıktan sonra İstanbul Tarım ve Orman Müdürlüğü görevine atanan Suat Parıldar duygu dolu bir veda mesajı ile görevinden ayrılarak İstanbul’a gitti. Parıldar, “İnşallah ‘iş’ bırakanlardan değil ‘iz’ bırakanlardan olmuşuzdur” dedi

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2024 15:41
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2024 15:41
Kaynak: Yalova Hayat
https://www.yalovahayat.com/
Parıldar veda etti; “İnşallah iş bırakanlardan değil iz bırakanlardan olmuşuzdur”

Tarım ve Orman Bakanlığı kararı ile İstanbul Tarım ve Orman İl Müdürlüğü görevine atanan Suat Parıldar, görevinden ayrılarak atamasının yapıldığı İstanbul iline gitti. Gitmesi öncesinde Yalova Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nün resmi web sitesi üzerinden bir veda mesajı yayınlayan Parıldar, görev süresince birlikte çalıştığı herkese teşekkür etti. Görev süresi içerisinde yaptığı çalışmalardan da bahseden Parıldar, “Sayın Bakanımız İbrahim Yumaklı'nın takdirleriyle 10.07.2024 tarihinde İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü olarak görevlendirildim. 17 Kasım 2016 tarihinde Yalova İl Tarım ve Orman Müdürü olarak başladığım görevimi İl Müdürümüz olarak görevlendirilen Selçuk Yaman Bey'e 16 Temmuz 2024 tarihi itibariyle devrediyorum. Allah nasip ederse bu tarihten itibaren yeni görevime başlamış olacağım.

Yalova’mızda 2016 yılı kasım ayında göreve başlar başlamaz ilimizin tarımsal fotoğrafını çektik. Atılacak adımları sırasıyla hep birlikte attık. İl Müdürlüğümüz hizmet binasını Yalovalı vatandaşlarımıza yakışır modernlikte yenileyerek tüm hizmet birimlerimizi tek bir noktaya topladık, ulaşılabilirliği ve üretkenliği artırdık. Toplamda 143 proje olmak üzere Bakanlığımız ile birlikte 94 milyon TL değerinde 76 adet proje uygulayarak Türkiye Yüzyılı tarımsal politikalarını Yalovalı çiftçilerimize ulaştırdık. Bunun yanı sıra İl Özel İdaremiz, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı ve bir kısmı da Avrupa Birliği fonlarından olmak üzere 67 adet projeyi hayata geçirdik 44,8 milyon TL tutarında proje değerine ulaştık. İlimizin meyvecilik üretiminin korunması ve geliştirilmesi amacıyla son 8 yılda yaklaşık 2500 dekar alanda uygulanan projeler ile meyvecilik alanımızı yüzde 13 artırdık. Birim alanda getirisi yüksek ürünlerden olan aronya meyvesinin ilimize kazandırdık. Ülkemizde ilk olarak ‘Organik Sertifikalı’ ve ‘Coğrafi İşaretli’ aronya hasadını yaptık.

Yalova Aronyası Hasat Günü etkinliğini, her yıl süregelen bir gelenek haline getirerek festival yapılabilir seviyeye taşıdık. Trabzon Hurması ve ceviz üretimi başta olmak üzere tüm meyvecilik faaliyetlerine destek sağladık. Bakanlığımız ve Yalova İl Özel İdaresi destekleri ile çiftçilerimizle 1.600 dekar yeni meyve bahçeleri tesis ettik. Çınarcık Kocadere Havzamızda ‘Kocadere-Şenköy Havzasında Kivi Üretiminin Geliştirilmesi’ projesini hayata geçirdik. ‘Kent Tarımı Uygulamaları’, Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi’ projeleri kapsamında 1.201 üreticimize 2.313 dekar alanda 6 milyonu aşan miktarda fide ve tohum teminini gerçekleştirdik.

Buğday, arpa, yem bitkileri ve yağlık ayçiçeği üretimini artırmak üzere projeler uyguladık. Sağlanan desteklerle ayçiçeği ekilişini 1.900 dekardan yaklaşık 10 bin dekar alana ulaştırdık. Başta süs bitkileri ve sebze üretimi olmak üzere ürün zararlılarıyla mücadele kapsamında biyolojik ve biyoteknik mücadele projeleri yaptık. Sera modernizasyonu projeleri ile 302 üreticimize 428 dekar örtü altı alanda sera örtüsü yenilemesi yapmak üzere toplamda değeri 7 milyon TL olan 132 ton sera naylonu dağıtımı yaptık. Bu projenin 2024 yılında da uygulanmasını sağladık. Hayvancılık faaliyetlerinin geliştirilmesi amacıyla ‘Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Ülkesel Projesi’nin 2. ve 3. beş yıllık dönemini uygulamaya geçirdik. ‘Yalova Kıvırcığı Koyunlarının Genetik Çeşitliliğinin Analizi’ projesi ile farklı bir ırk olduğunu ortaya çıkardık ve tescil edilmesini sağladık.

Bu çalışmaları tamamlayıcı nitelikte bir çalışma olarak Yalova Kıvırcık Koyunu için Türk Patent ve Marka Kurumu’na ‘Yalova Kıvırcık Koyunu Ürünleri’ adıyla tescil başvurusu yapmak üzere çalışmaları başlattık. Büyükbaş hayvancılıkta İl Özel İdaresi desteğiyle ‘Suni Tohumlamaya Destek Projesi’ uyguladık. İlimizin ekolojisine uygun olan arıcılık faaliyetleri kapsamında pek çok çalışmayı tamamladık ve projeler uyguladık Marmara Denizi Su Ürünleri Denetim ve Kontrol Merkezi’ kurulumu çalışmalarımızı başlattık. İlimizde 7 midye yetiştiricilik işletmesinin kurulumunu sağladık. ‘Midye Müsilaja İyi Gelecek’ ve ‘Marmara Denizinde Organik Midye Yetiştiriciliği’ projeleri ile ülkemizde ilk defa iyi tarım ve organik tarım sertifikasına sahip midye yetiştiriciliğini ilimizde gerçekleştirdik. İlimiz tarım orman sektöründe özellikle incimiz, kıymetlimiz süs bitkileri sektörü başta olmak üzere gerçekleşen dış ticaret faaliyetlerinde üreticilerimizle birlikte ihracat değerini yaklaşık 2 kat artırırken; buna karşın ithalatı 2 kat azaltmayı başardık. Bakanlığımız tarafından başlatılan Tarımsal Üretimin Planlanması çalışmaları kapsamında ilimizin bitkisel üretim, hayvancılık ve su ürünleri üretiminin 2025-2026 ve 2027 yılları planlamalarını hazırladık. Haritalandırma verileri kullanılarak bütün tarımsal üretimi, su kaynakları ve tarımsal işletmeleri gibi tüm bileşenlerini parsel-parsel belirleyip Yalova ilinin envanterini çıkararak harita sistemi üzerine yansıtılmasını sağladık” dedi.

BİRLİKTE ÇALIŞTIĞI HERKESE TEŞEKKÜR ETTİ

Parıldar, şöyle devam etti; “Tüm bu çalışmaları yapma ve güzel şehrimiz Yalova'da sizlere hizmetkar olma fırsatını bize taktir eden Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere Tarım ve Orman Bakanımız İbrahim Yumaklı'ya ve birlikte görev yaptığım önceki Bakanlarımıza, Sayın Valimiz Dr. Hülya Kaya'ya, önceki Valilerimiz Muammer Erol ve Tuğba Yılmaz’a, bugünün ve yarının siyasetinde değeri büyük olan vizyon sahibi Milletvekilimiz Ahmet Büyükgümüş'e, Milletvekillerimiz Meliha Akyol ve Milletvekilimiz Tahsin Becan’a, İl Genel Meclisi Başkanımız Hasan Soygüzel'e, meclis üyelerine, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Yılmaz ve ekibine, önceki Meclis Başkanlı Yaşar Demirel ve meclis üyeleri ile Genel Sekreteri Selim Karahan ve ekibine, benim Yalova'ya hizmet etmeme vesile olan önceki milletvekilimiz Fikri Demirel'e ve önceki dönem tüm milletvekillerimize, siyasi partilerimizin il başkanları ve yöneticilerine, kamu kurum ve kuruluşlarının kıymetli yöneticilerine, çalışanlarına, muhtarlarımıza, tarımsal kalkınma kooperatiflerimize, birliklerimize, tüm sivil toplum kuruluşlarına, derneklerimize, kıymetli yöneticilerine, birlikte görev yaptığım Yalova Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde görevli her biri çok değerli olan mesai arkadaşlarıma, görev yaptığım süre içerisinde fazlaca ihmal ettiğim her şeyim eşim ve oğluma, Yalova’mızın değerine değer katan çok kıymetli basın mensuplarımıza teşekkür ediyorum.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.