Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ÖSYM duyurdu: Yeni sınav geliyor! O bölümler için memurluk şansı

Son yıllarda kamu kurumlarına atanmak isteyen kişilerin sayısı giderek artarken hangi meslek gruplarında ve birimlerde boş kadro olduğu merak ediliyor. Bazı lisans ve ön lisans bölümleri için atama şansı ve açık kadro olmadığı için bu bölümlerin tercih edilme oranı da giderek azalıyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından ilk defa Bitki Koruma Ürünleri Bayi ve Toptancılığı Sınavı gerçekleştirecek. ÖSYM sınav ile ilgili detayları paylaştı.

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2024 12:53
Haber Güncellenme Tarihi: 12.08.2024 12:53
Kaynak: Hilal Baldemir
ÖSYM duyurdu: Yeni sınav geliyor! O bölümler için memurluk şansı

Bazı lisans ve ön lisans bölümleri için kamu kurum ve kuruluşlarında memur olma imkanı doğdu. Tarım ve Orman Bakanlığının Bitki Koruma Ürünleri Bayi ve Toptancılığı Sınavı, ilk kez Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından 24 Kasım'da gerçekleştirilecek.

YAZILI SINAV ANKARA'DA

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın resmi internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü ile ÖSYM arasında imzalanan protokol çerçevesinde "2024 yılı Bitki Koruma Ürünleri Bayi ve Toptancılık Yazılı Sınavı" ilk kez Ankara'da yapılacak.

İLK DEFA YAPILACAK

İlk defa ÖSYM tarafından düzenlenecek sınav, 24 Kasım tarihinde gerçekleştirilecek.

Sınava, ziraat mühendisi, eczacı, kimya mühendisi, kimyager, orman mühendisi, orman endüstri mühendisi, bitki sağlığı ile ilgili dersleri alarak lisans veya ön lisans bölümlerinden mezun olmuş tekniker veya ziraat teknisyenleri katılabilecek.

BAŞVURULAR 9-15 EKİM’DE YAPILACAK

Sınav başvuruları 9-15 Ekim tarihlerinde alınacak. Sınavın geç başvuru tarihi ise 23 Ekim olarak açıklandı.

Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM başvuru merkezleri, bireysel olarak ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden veya ÖSYM aday işlemleri mobil uygulaması aracılığıyla gerçekleştirilebilecek.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.