Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Önce çiçek üreticilerini gezdi sonra mezada katıldı

Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, ildeki çiçek üreticilerini ziyaret ederek, çiçek üretimi ve pazarlaması hakkında bilgi aldı. Ardından çiçek mezadını ziyaret eden Vali Kaya, beğendiği çiçeği satın almak için açık arttırmaya katıldı

Haber Giriş Tarihi: 10.02.2024 09:31
Haber Güncellenme Tarihi: 10.02.2024 09:31
Kaynak: Hilal Baldemir
Önce çiçek üreticilerini gezdi sonra mezada katıldı

Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya ilde çiçek üreticilerini gezerek bilgiler aldı. Bu kapsamda Tuğtekin Çiçekçiliği ziyaret eden Vali Kaya, antoryum ve kesme orkide üretimi yapan işletmenin sahibi ile istişarede bulundu. Çiçek üretiminin yapıldığı seraları gezen Vali Kaya’ya Yalova Tarım ve Orman İl Müdürü Suat Parıldar da eşlik etti.

Yalova’nın orkide üretiminde ülkede birinci sırada olmasından duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Kaya, Yalova’nın genden orkide üretimi yapan ülkenin ilk ve tek tesisine de ev sahipliği yaptığının altını çizdi.


Ardından S.S. Flora Ciçekçilik Üretim ve Pazarlama Kooperatifini de ziyaret eden Vali Kaya ve Suat Parıldar burada da üretilen çiçeklerin perakendeciye ulaşma aşamasına şahitlik ettiler. Bu çerçevede sıralara oturan ve beğendiği çiçeği almak için mezada katılan Vali Kaya, çiçek satıcıları ile kıyasıya bir rekabete girdi.


Yalova’nın çiçek üretimi anlamında ülkenin en önemli merkezlerinden birisi olduğuna dikkat çeken Vali Kaya, “Yalova’mız, çiçek üretimi ve pazarlaması konusunda çok büyük bir potansiyele sahip. İlimizde Garden A.Ş. başta olmak üzere saksılı çiçek, iç ve dış mekan çiçek üretimi yapan çok sayıda çiçek üreticisi var. Ülkenin çiçek ihtiyacının büyük kısmı Yalova’dan karşılanıyor. Biz de bugün çiçek üreticilerimizi ziyaret ederek, çiçeklerin üretim aşamasından satım aşamasına kadar geçen sürecine şahitlik etme şansı bulduk. Çiçek üreticilerimiz, ilimize ciddi maddi gelir sağlayan, istihdam yaratan, ihracat yapan ve ülke ekonomisine katkıda bulunan değerli insanlar. Onları bu anlamda yürekten kutluyorum. Çiçek sektörünün daha da gelişmesi ve büyümesi için elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz” dedi.

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.