Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Olumsuz hava koşulları yine can aldı! AFAD bilançoyu paylaştı!

Cuma günü meteoroloji ve AFAD tarafından yapılan uyarıların ardından yurdun genelinde hafta sonu boyunca olumsuz hava koşulları hakim oldu. Ülkenin birçok yerinde sağanak yağış sellere neden olurken fırtınanın da etkisiyle denizler taştı ve şehre doğru ilerledi. Konya ve Sinop'ta fırtına nedeniyle meydana gelen çökmeler sonucu iki kişinin hayatını kaybettiğini açıklandı. Ankara'da ise 4 askerin fırtına nedeniyle yaralandığı bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 27.11.2023 11:09
Haber Güncellenme Tarihi: 27.11.2023 11:09
Kaynak: Hilal Baldemir
Olumsuz hava koşulları yine can aldı! AFAD bilançoyu paylaştı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AFAD’ın günler öncesinden duyurduğu fırtına ve sağanak yağış hafta sonu boyuncu tüm yurdu etkisi altına aldı. Uyarılar peş peşe gelirken vatandaşlar olumsuz hava koşulları nedeniyle oldukça zor anlar yaşadı.

Meteoroloji'den ve AFAD’dan yapılan değerlendirmeler sonucunda 47 ilde turuncu, 29 ilde ise sarı kodlu uyarı verildi.

İzmir’e fırtınanın etkisiyle deniz taşarken pek çok ilde ve ilçede fırtına nedeniyle çatılar uçarken sağanak yağışta sellere neden oldu.

2 kişi yaşamını yitirdi

AFAD'ın aktardığı bilgilere göre fırtına nedeniyle meydana gelen çökme felaketlerinde 2 kişi hayatını kaybetti, 10 kişi ise yaralandı.

Sağanak yağışlar nedeniyle 1.492 ihbar geldiğini belirten AFAD bu ihbarların 440’ının İzmir'den, 345’inin Antalya'dan ve 146’sının ise İstanbul'dan geldiğini açıkladı.

AFAD bilançoyu paylaştı

AFAD tarafından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

“Bugün, ülkemiz genelinde yaşanan olumsuz hava koşullarına bağlı olarak çok sayıda sel, su baskını ve çatı uçması ile yapısal çökme olayları meydana gelmiştir.

Meteoroloji’den alınan bilgiler ve yapılan değerlendirmeler sonucunda 47 ilimizde turuncu, 29 ilimizde sarı uyarı verilmiş; Valilik, Kaymakamlık, İl AFAD Müdürlükleri ile vatandaşlarımıza uyarı mesajı gönderilmiştir.

Yağış uyarısı yapılan illerimizden şimdiye kadar 1492 ihbar alınmış olup Ekiplerimizin müdahale çalışmaları aralıksız devam etmektedir. Söz konusu ihbarların; 440 adedi İzmir, 345 adedi Antalya, 146 adedi İstanbul illerimizden gelmiştir.

10 vatandaş yaralandı

Sinop, Erfelek’te bir yapıda fırtına nedeniyle yapısal çökme meydana gelmiş enkaz altında kalan 1 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Ankara, Şereflikoçhisar’daki askeri kışlada fırtınaya bağlı cam düşmesi sonucunda 4 askerimiz yaralanmıştır.

Konya ilimizde aşırı yağıştan korunmak için bir ahıra giren 5 vatandaşımızın içeride olduğu sırada göçük meydana gelmiş, 1 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 4 vatandaşımız yaralı olarak hastaneye sevk edilmiştir.

Giresun ilimizde çatı uçması sonucunda 2 vatandaşımız yaralanmıştır.

198 kişi kurtarıldı

Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) çerçevesinde ilgili kurumlarımızla birlikte olaylara; 918 personel 174 araç ile müdahale edilmektedir.

Yapılan çalışmalar sonucunda 16 ilde 198 vatandaşımız kurtarılmıştır.

Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı; yaralılarımıza acil şifalar dileriz.”

Olumsuz hava şartlarının ülke genelinde 27 Kasım Pazartesi günüde devam edeceği öngörülüyor.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.