Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ölmediği iddia ediliyordu! Cem Garipoğlu’nun otopsi görüntüleri ortaya çıktı

Türkiye’nin 2009 yılında yaşadığı en korkunç cinayetlerden biri olan Münevver Karabulut cinayetinin faili Cem Garipoğlu cezaevinde intihar etmişti. Karabulut’un ailesi intihara inanmayarak Garipoğlu’na ait mezarın açılmasını talep etmişti. Mezarın açılmasına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında, Cem Garipoğlu’na ait otopsi görüntüleri ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 01.05.2024 10:46
Haber Güncellenme Tarihi: 01.05.2024 10:46
Kaynak: Hilal Baldemir
Ölmediği iddia ediliyordu! Cem Garipoğlu’nun otopsi görüntüleri ortaya çıktı

Tarihler 3 Mart 2009'u gösterirken 17 yaşındaki lise öğrencisi Münevver Karabulut, İstanbul Bahçeşehir'de sevgilisi 19 yaşındaki Cem Garipoğlu tarafından vahşice öldürülmüş, cesedi parçalara ayrılmıştı bu korkunç cinayet ülkede infial yaratmıştı.

Cinayetin ardından kaçarak saklanan Garipoğlu cinayetin ardından 197 gün sonra saklandığı yerde yakalandı. Garipoğlu, Münevver Karabulut'u öldürmek suçundan 24 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Garipoğlu'nun, 2014 yılında tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi'nde, kaldığı tek kişilik hücrede intihar ettiği açıklanmıştı.

Her ne kadar öldüğü söylense de hem Münevver Karabulut’un ailesi hem de kamuoyu Garipoğlu’nun ailesi tarafından kaçırıldığına inandı.

YAŞADIĞI İDDİA EDİLİYORDU: GÖRÜNTÜLER ŞOKE ETTİ

Karabulut Ailesi, bir süre önce kamuoyundaki bu tartışmalara son vermek için Garipoğlu'nun mezarının açılması talebinde bulundu.

Ancak hem savcılık hem de Adalet Bakanlığı ailenin bu talebini reddetti.

Son olarak, geçtiğimiz yıl Garipoğlu'nun babası Hayyam Garipoğlu da savcılığa başvurarak mezarın açılmasını ve bu tartışmalara son verilmesini talep etti.

Mezarın açılmasıyla ilgili soruşturmayı yürüten Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, birkaç ay önce Adli Tıp Kurumu'ndan Garipoğlu'nun otopsi sırasında çekilen fotoğraf ve videolarını talep etti.

OTOPSİ FOTOĞRAFLARI İSPATLADI

Otopsi esnasında elde edilen bu materyaller incelenmek üzere bilirkişiye verildi. Bilirkişi, 12 Kasım 2014'te yapılan otopsi işlemlerine ait video ve fotoğrafları inceledi.

İnceleme sonucunda fotoğraf ve videoların dökümünü yaparak raporunu hazırlayıp, soruşturma dosyasına sundu.

Rapordaki görsellerin ve otopsi sonucuna dair bilgilerin bir örneği Karabulut Ailesi'ne de sunuldu.

Sabah gazetesinden Mustafa Sait Özkan'ın haberine göre, Garipoğlu'na ait otopsi görüntülerine ulaşıldı.

MORLUKLAR DİKKAT ÇEKTİ

Görüntülerde, Cem Garipoğlu'nun yüzü açık ve net bir şekilde görülürken, ellerindeki belirgin morluklar da dikkat çekti.

Karabulut Ailesi, bu rapor üzerine yeniden avukatları aracılığıyla, Garipoğlu'nun mezarında fethi kabir işlemi yapılması talebini yineledi.

Eğer mezardaki bedenin Garipoğlu'na ait olmadığı anlaşılırsa, otopsi ve soruşturma işlemlerini yürüten yetkililer hakkında kamu davası açılması talep edildi.

Ailenin avukatı tarafından savcılığa sunulan dilekçede, cinayet soruşturmasında yaşanan eksiklikler de belirtildi.

Mezarın açılıp açılmaması hakkındaki son karar ise savcılığın vereceği nihai kararla netlik kazanacak.

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.