Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Öğretmenlere mülakat kalktı mı? Kamuda mülakat kalkacak mı?

Seçim döneminde AKP’nin vaatleri arasında bulunan öğretmenlikte mülakatın kalkmasına ilişkin Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in yüzde 50 mülakat, yüzde 50 KPSS notu açıklaması gelmişti bunun ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'da mülakat ile ilgili konuştu. Erdoğan mülakatların kalkması hakkında, "Seçim vaatlerim içinde böyle bir söz verdiysem, bunu Milli Eğitim ve İçişleri bakanlarımla görüşerek yeni bir yol haritasıyla ilerletiriz" ifadesini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2023 10:56
Haber Güncellenme Tarihi: 22.09.2023 12:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Öğretmenlere mülakat kalktı mı? Kamuda mülakat kalkacak mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim vaatleri arasında bulunan öğretmenlikte mülakatın kalkması konusu yeniden gündeme geldi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 14 Mayıs seçimleri öncesi kamuda mülakatların kaldırılacağını açıklamasına rağmen, birçok devlet kurumuna alımda mülakat devam ediyor.

Yusuf Tekin

Geçen hafta bu konunun yeniden gündeme gelmesiyle Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin konuya ilişkin açıklama yaptı. Tekin, “Öğretmenler KPSS sonrasında mülakat notuna göre atanıyorlar. Biz ise şöyle bir mekanizma geliştirmek istiyoruz, KPSS skoru, onun yüzdelik dilimini alacağız yüzde 50. Yüzde 50 de mülakat performansını alacağız arkadaşımızın. Yüzde 50-50 planlıyoruz.” dedi.

Yusuf Tekin’in yaptığı açıklama atama bekleyen öğretmenler tarafından tepkiyle karşılandı. Ayrıca Polis Eğitim Merkezi öğrencileri de benzer bir durumdan mustarip ve aynı şikayetler onlardan da geliyor. Yeterli KPSS puanına sahip olmalarına rağmen yaklaşık 1 dakika süren mülakatlarla adaylar eleniyor.

Recep Tayyip Erdoğan

Mülakat kaldırılacak vaadini veren kişi olarak bu eleştirilere ne diyorsunuz?” sorusu üzerine Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Biz, mülakatları görevin gerektirdiği zorunluluklar dışında kaldırmayı vadettik. Görevin gerektirdiği hallerde ise hakkaniyetle hareket edilmesi temel yaklaşımımızdır. Mülakatlar çok sınırlı ve çok özel meslek gruplarında gerekli olabilir. Elbette mülakat komisyonlarının objektif kriterlerle oluşturulması konusu da çok mühim bir konu. Konuyu ilgili bakanlarımızla yakın görüşüyor, çalışıyoruz. Ben seçim vaatlerim içinde böyle bir söz verdiysem, bunu Milli Eğitim bakanımla, İçişleri Bakanımla görüşmek suretiyle, yeni bir yol haritasıyla ilerletiriz.”

Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.