Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Naci Görür’den Marmara açıklaması: Oraca canlı bir fay olduğunu unutmayın

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, son dönemlerde Marmara’da meydana gelen küçük şiddetteki depremlere ilişkin açıklama yaptı. Görür, Marmara’da yaşanan 4’ün altındaki depremlerin ciddiye alınmaması gerektiğini belirterek beklenen büyük depreme dikkat çekti. Görür, küçük ölçekli depremlerin her yerde olabileceğinin altını çizerek, ''Marmara'da hali hazırda bir deprem bekliyoruz.'' dedi.

Haber Giriş Tarihi: 01.02.2024 11:24
Haber Güncellenme Tarihi: 01.02.2024 11:24
Kaynak: Hilal Baldemir
Naci Görür’den Marmara açıklaması: Oraca canlı bir fay olduğunu unutmayın

Türkiye’nin birçok bölgesinde son dönemlerde yaşanan depremler yeniden korku ve panik havası yaratırken son olarak Malatya’da yaşanan deprem geçtiğimiz yıl yaşanan 6 Şubat depremini hatırlattı. Öte yandan beklenen büyük Marmara depremi de kendini hatırlatmaya devam ediyor.

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Marmara'da meydana gelen büyüklüğü 4'ün altında olan depremlerle ilgili "Ciddiye almayın" önerisinde bulunurken beklenen büyük depremle ilgili uyarısını da yineledi.

"Halihazırda bir deprem bekliyoruz"

TGRT Haber'in aktardığına göre Naci Görür, Marmara Denizi'nde son zamanlarda meydana gelen küçük ölçekli depremler hakkında açıklamada bulundu. Fay hareketliliğine dikkat çeken Görür, büyüklüğü 4'ün altında olan depremlerin dikkate alınmaması gerektiğinin altını çizdi. İstanbul ve çevresinde beklenen büyük depremle ilgili de uyarısını hatırlatan Naci Görür, şu ifadeleri kullandı:

"Marmara Körfezi'nde yaşanan depremler 4'ten küçük olduğu için hiç ciddiye almıyorum. Bunlar her yerde ve her zaman olabilecek depremler. Fay dediğimiz şey ölü olmadığına göre nefes alıyor. Ben uyusam, hiç hareket etmesem kalbimi yine de duyarsınız. Korkacak mısın benden? O yüzden bu depremleri hiçbir şekilde ciddiye almayın. Ama Marmara'da hali hazırda bir deprem bekliyoruz. Orada canlı bir fay var. Bu yaşanan depremler de canlı olduğunu gösterir."

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.