Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Muharrem İnce ve Özgür Özel seçim görüşmesinde! İşte görüşmenin detayları

CHP Genel Başkanı Özgür Özel yerel seçimler için bir kez daha Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile bir araya geldi. Özel’i ziyaret eden İnce’nin yerel seçimler için olası iş birliği senaryolarını görüşeceği tahmin ediliyor.

Haber Giriş Tarihi: 04.01.2024 10:56
Haber Güncellenme Tarihi: 04.01.2024 10:56
Kaynak: Hilal Baldemir
Muharrem İnce ve Özgür Özel seçim görüşmesinde! İşte görüşmenin detayları

Türkiye’de yerel seçim maratonu büyük bir hızla başlarken Cumhur İttifakı seçim rotasını çoktan belirledi. CHP ise başta İYİ Parti ile iş birliği görüşmeleri gerçekleştirdi fakat Meral Akşener’den ret cevabı alınca farklı iş birlikleri arayışına girdi.

Gözler bu kez Özgür Özel ve Muharrem İnce görüşmesine çevrildi. İki uzun süredir bir görüşme planlıyor fakat bir türlü bir araya gelemiyorlar. Görüşme için geçen sürede ise İnce ve Özel iki konuda fikir ayrılıkları yaşadı.

Özgür Özel'in, Şeyh Sait olayı için, "Bastırılırken oluşan acılar torunların kalbini acıtıyorsa saygılı olmak gerekir" demesi ve CHP'nin meclisteki teröre karşı ortak bildiriye imza atmamasını Muharrem İnce kesin bir dille eleştirmişti.

Fakat beklenen görüşme sonunda bugüne planladı ve Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Özgür Özel’i CHP Genel Merkezi’nde ziyaret etti. Görüşme saat 10’da başladı.

Kulislerden alınan bilgilere göre görüşme talebi Muharrem İnce’den geldi. Görüşmenin detayına ilişkin olarak "nezaket" ziyareti olduğu ifade edilse de yerel seçimde iş birliği konusunun da sohbette gündem başlığı olması tahminler arasında.

Muharrem İnce daha önce İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile bir görüşme gerçekleştirmiş ve tarafların yerel seçimde iş birliği konusunu görüştükleri kamuoyuna yansımıştı.

Muharrem İnce’nin o görüşmede Ekrem İmamoğlu’na İstanbul nezdinde yerel seçimde açık desteğini dile getirdiği aktarılmıştı.

Bugün ise Özgür Özel, Muharrem İnce ile yapacağı görüşmenin ardından ilk olarak partisinin MYK’sını ardından da Parti Meclisi’ni toplayacağı öğrenildi.

Daha önceden planlanmış olan MYK ve PM toplantılarında CHP’nin 200 civarında belediye başkan adayını netleştirmesi bekleniyor.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.