Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Muharrem Ayı'nın ilk orucu Cem Vakfı Yalova’da açıldı

Cem Vakfı Gençlik Kolları, Muharrem Ayı nedeniyle Yalova Cemevi'nde oruç açma lokması verdi. Çok sayıda kişi burada bir araya gelerek dualarla oruçlarını açtı.

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2024 02:18
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2024 02:18
Kaynak: Murat Can Aytemur
Muharrem Ayı'nın ilk orucu Cem Vakfı Yalova’da açıldı

Cem Vakfı Gençlik Kolları, Muharrem Ayı nedeniyle Yalova Cemevi'nde oruç açma lokması verdi.

Vakıf tarafından düzenlenen etkinlikte, katılımcılara oruç açma lokmaları dağıtıldı. Dualar eşliğinde gerçekleşen açılışta, çok sayıda kişi bir araya gelerek manevi bir atmosferde buluştu.

Yalova Cemevi'nde düzenlenen bu anlamlı etkinlikte, Muharrem Ayı'nın önemi ve bereketi vurgulanırken, katılımcılar arasında dayanışma ve birlik duyguları da güçlendi.

Cem Vakfı Genel Başkan yardımcısı Erol Şencan'ın duası sonrasında oruçlarını açan çok sayıda kişi devamında ise tutulan oruçların kabul olması için dua etti.

‘’12 gün sürdüreceğiz’’

Şencan konu ile ilgili olarak yapmış olduğu açıklamada, ‘’Muharrem orucu açma birinci gününü Yalova Cem vakfı şubesinde canlarla birlikte açtık. Gençlerimizin verdiği lokmaları, hizmetleri hak katında kabul eylesin. Lokmalarımızı ve Muharrem sohbetlerimizi 12 gün sürdüreceğiz’’ ifadelerine yer verdi.

‘’Tüm canlara duyurulur’’

Yalova Cemevi ve Kültür Merkezi tarafından yapılan açıklamada ise, "07-18 2024 tarihleri arası 12 İmam Matem Orucu tutulacaktır. Tutulan Oruç ve yapılan duaların Hakk katında kabulünü niyaz ediyoruz. "12 gün boyunca Yalova Cemevi'nde oruç açma lokması verilecek ve dualar okunacaktır. Lokma vermek ve davetimize katılmak isteyen tüm canlara duyurulur’’ diye belirtildi.

Murat Can Aytemur

Kaynak: Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.