Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Milli Savunma Bakanı Pençe-Kilit Harekat bölgesinde!

Irak’ın kuzeyinde devam eden Pençe-Kilit Harekatı operasyonu esnasında terör örgütü PKK üyelerinin saldırısına uğrayan askerlerden altısının şehit haberi gelmişti. Gece yarısından sonra gelen habere göre yaralı olan askerlerden üçünün daha şehit olduğu öğrenildi. Sabahın ilk saatlerinde Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve komuta kademesi 9 Mehmetçiği uğurlamak için Şırnak’a gitti.

Haber Giriş Tarihi: 13.01.2024 12:27
Haber Güncellenme Tarihi: 13.01.2024 12:27
Kaynak: Hilal Baldemir
Milli Savunma Bakanı Pençe-Kilit Harekat bölgesinde!

Türkiye 20 gün içinde ikinci kez şehit haberiyle yasa boğuldu. Önce 23 Aralık’ta 6 askerimiz şehit düştü. İkinci acı haber ise dün gece geldi. Irak’ın kuzeyinde devem eden Pençe-Kilit Harekatı kapsamında görevli askerler teröristlerin saldırısına uğradı.

Üs bölgeye sızmaya çalışan terör örgütü üyeleri ile Türk askeri arasında çatışma çıktı ve çatışma sonucu olay anında 5 asker şehit düşerken yaralı olan 4 asker ise tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve şehit sayısı 9’a yükseldi.

Bakan Yaşar Güler ve komutanlar Şırnak'ta

Bölgede operasyonlar devam ederken gece boyunca PKK terör örgütünün saklandığı sığınaklar imha edildi. Sabahın ilk saatlerinde de Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve komuta kademesi Şırnak’a gitti. Bakan Güler’e Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak da eşlik etti.

Şehit askerlere ilk uğurlama burada yapılacak. Bakan Güler törenin adından İstanbul'a dönerek Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde gerçekleşecek Güvenlik Zirvesi'ne katılacak.

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.