Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe hazırlık toplantısına katıldı

Yeni eğitim ve öğretim yılının açılmasına sayılı günler kala Yalova Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, Ankara’da gerçekleştirilen 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Hazırlık ve Değerlendirme Toplantısına katıldı

Haber Giriş Tarihi: 01.09.2023 03:57
Haber Güncellenme Tarihi: 01.09.2023 03:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe hazırlık toplantısına katıldı

Yalova Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, Ankara’da Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin başkanlığında gerçekleştirilen 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Hazırlık ve Değerlendirme Toplantısı’na katıldı. Toplantıda yeni eğitim öğretim yılında uygulanacak tedbirler ve yenilikler ele alındı.
Toplantıda konuşan Bakan Tekin, yeni eğitim öğretim yılı başlamadan önce okul ve kurumlardaki eksiklikleri giderip eğitim dönemine olabildiğince sorunsuz girebilmek için tüm yöneticilerle istişare etmek amacıyla bir araya geldiklerini belirtti. Tekin, tüm yöneticilerden mütevazı, alçak gönüllü olmalarını ve koltuğuna itibar katan birer yönetici olmalarını istedi.

İlginizi Çekebilir... Yalova Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe son noktayı koydu: “Okullardan kayıt parası alınmayacak”

Okul bahçelerinde geleneksel oyunlara teşvik
Bakan Tekin ayrıca okul bahçelerinde geleneksel oyunlara teşvik edeceklerini, öğretmen odası buluşmalarında öğretmenlerin önlük giymelerinin teşvik edileceğini, velilerin ders saatinde okula girişleriyle ilgili önlemlerin alınacağını ve okullarda cep telefonu kullanımına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Tekin, “Öğrencilerimizin okul içinde ve sınıflarda derslerini aksatacak şekilde cep telefonu kullanmaları ve bu türden cihazlarla sınıflara girilmemesi konusunda önlemler alacağız” diye konuştu.
Bakan Tekin son olarak il müdürlerinden şehirlerine gittikten sonra ilk iş olarak okulların bakım, onarım ve benzeri konulardaki durumunu tekrar gözden geçirmelerini isteyerek 11 Eylül’de okulların sağlıklı bir şekilde eğitim öğretime hazır hâle getirileceğini kaydetti.
Toplantıda yeni eğitim öğretim yılında uygulanmak üzere alınan tedbirlere ilişkin genelge de illere gönderildi. Genelgede yer alan konulardan bazıları şu şekilde; Okullarda öğrencilerin kendi illerini tanımalarına yönelik etkinlikler düzenlenecek. Okullarda cumhuriyetin yüzüncü yılı kutlamalarına yönelik etkinlikler düzenlenecek. Okullarda geleneksel oyunlara teşvik edilecek. Okullarda öğretmen odası buluşmalarında öğretmenlerin önlük giymeleri teşvik edilecek. Okullarda cep telefonu kullanımına ilişkin önlemler alınacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.