Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Milletvekili Tahsin Becan’dan ÖMK’ya karşı öğretmenlere tam destek

CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan, Eğitim-Sen Yalova Şubesi ve Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası üyeleriyle bir araya gelerek, Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili fikir alışverişinde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2024 15:58
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2024 20:42
Kaynak: Serap Polat
https://www.yalovahayat.com/
Milletvekili  Tahsin Becan’dan ÖMK’ya karşı öğretmenlere tam destek

CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan, Eğitim-Sen Yalova Şubesini ziyaret ederek başta Eğitim-Sen Yalova Temsilcisi Hasan Türk ve Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası Yalova Temsilcisi Seçil Polat olmak üzere sendika üyesi öğretmenlerle bir araya geldi.

Taleplerini Becan’a ilettiler

Yıllardır meydanlarda, Ankara’da Milli Eğitim Bakanlığı ve Yalova’da İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaparak Öğretmenlik Meslek Kanununa eklenmesi gereken taleplerini dile getiren öğretmenler, sorunlarını Milletvekili Tahsin Becan’a anlattı. Eğitimde şiddetin son bulması, 3600 ek göstergenin verilmesi, torpil nedeniyle mülakatların kaldırılması, özel sektör öğretmenlerinin maşlarının iyileştirilesi, sözleşmeli öğretmenlik ve ücretli öğretmenliğin kaldırılması, tüm öğretmenlerin kadrolu olması ve daha birçok talebi sıralayan sendika üyeleri kendilerine desten veren Tahsin Becan’a teşekkür etti.

“Bilimsel, laik, kamusal eğitim için mücadelemizde kararlıyız”

Öğretmenleri, yıllardır verdikleri kararlı mücadeleden dolayı tebrik eden Milletvekili Becan, “Yalova Eğitim-Sen Şubesine yaptığımız görüşmeyle Öğretmenlik Mesleği Kanunu teklifinin meclisten bu şekliyle geçmemesi için birlik, beraberlik ve dayanışma kararı aldık. Demokratik muhalefet olarak hep beraber bilimsel, laik, kamusal eğitim için mücadelemizde kararlıyız.” dedi.

Serap Polat

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.