Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Meteoroloji uyarıyor! Yalova dahil 16 ilde şiddetli sağanak yağış

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hafta orasında hava durumu raporunu güncelledi. Buna göre yurt genelinde 16 ilde sağanak yağış beklenirken 15 ile sarı kodlu uyarı verildi.

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2024 10:41
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2024 10:41
Kaynak: Hilal Baldemir
Meteoroloji uyarıyor! Yalova dahil 16 ilde şiddetli sağanak yağış

Mayıs ayının sonlarına doğru yaklaşırken yurt genelinde dengesiz ve mevsim normalleri dışında bir hava gözlemleniyor. Bazı yerlerde havalar bir anda ısınırken Perşembe günü ile birlikte sağanak yağış yeniden kapıda.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından hafta ortasında yayınlanan hava tahmin raporuna göre Ankara dâhil 16 il için sağanak yağış uyarısı verildi.

BİRÇOK BÖLGEDE SAĞANAK YAĞIŞ BEKLENİYOR

Yurt genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun doğusu, Kocaeli, Yalova, Sakarya, Konya, Karaman, Aksaray, Niğde, Eskişehir, Bolu ve Düzce çevreleri, Ankara’nın güney kesimleri ile Doğu Akdeniz’in Toroslar kesiminin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor.

15 KENTE SARI KODLU UYARI

Meteoroloji 15 il için sarı kodlu uyarı yaptı. O iller ise şu şekilde:

Ankara, Bolu, Bilecik, Bursa, Çankırı, Çorum, Eskişehir, Kastamonu, Kocaeli, Sakarya, Zonguldak, Kırıkkale, Bartın, Karabük, Düzce.

ANKARA VALİLİĞİ UYARDI!

Ankara Valiliğinden yapılan açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan son verilere göre il genelinde yarın saat 13.00'ten ertesi gün saat 03.00'e kadar gök gürültülü sağanağın etkili olmasının beklendiği belirtildi.

Yağışın kuvvetli olacağının belirtildiği açıklamada, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği kaydedildi.

Yalova’da ise saat 9.00 itibarıyla başlaması beklenen gök gürültülü sağanak yağışın tüm gün boyunca devam etmesi bekleniyor. Hava sıcaklığının ise gün içerisinde en yüksek 21°C olması bekleniyor.

Yurdun bazı yerlerinde beklenen hava durumu şu şekilde:

EDİRNE 15°C, 26°C

Parçalı, yer yer çok bulutlu, yarın (Perşembe) aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

İSTANBUL 15°C, 22°C

Parçalı, yer yer çok bulutlu, bu gece ve yarın (Perşembe) öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KIRKLARELİ 13°C, 24°C

Parçalı, yer yer çok bulutlu, yarın (Perşembe) sabah saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KOCAELİ 16°C, 27°C

Parçalı, yer yer çok bulutlu, yarın (Perşembe) öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

Yalova 16°C, 21°C

Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden itibaren gök gürültülü sağanak yağışlı 

İZMİR 19°C, 26°C

Parçalı ve az bulutlu, yarın (Perşembe) zamanla çok bulutlu, sabah saatlerinden sonra aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

MANİSA 18°C, 27°C

Parçalı ve az bulutlu, yarın (Perşembe) zamanla çok bulutlu, sabah saatlerinden sonra aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ADANA 20°C, 31°C

Parçalı, yer yer çok bulutlu, yarın (Perşembe) öğle saatlerinden sonra kuzey kesimleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 

ANTALYA 21°C, 27°C

Parçalı, yer yer çok bulutlu, yarın (Perşembe) öğle saatlerinden sonra iç kesimleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.