Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Meteoroloji uyardı: Yalova’ya çamur yağacak!

Geçen hafta yurdun batısında etkili olan toz taşınımı yağmurla karışıp çamur etkisi yaratmıştı. Meteoroloji'den yapılan son açıklamada; Marmara'nın batısı, Güney ve Kıyı Ege ile Batı Akdeniz’de bu hafta beklenen toz taşınımı nedeniyle dikkatli olunması istendi.

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2024 10:48
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2024 10:48
Kaynak: Hilal Baldemir
Meteoroloji uyardı: Yalova’ya çamur yağacak!

Geçtiğimiz hafta, yurdun batısından doğusuna birçok ilde sağanak yağış etkili olmuş ve fırtına nedeniyle zor anlar yaşanmıştı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bu hafta ise Afrika’dan gelecek toz taşınımına dair vatandaşlara uyarı yaptı.

MARMARA'NIN BATISI, GÜNEY VE KIYI EGE İLE BATI AKDENİZ’DE TOZ TAŞINIMI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelerde yer alan bilgilere göre; Türkiye’nin kuzey ve batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu bir hava beklenirken, Marmara’nın batısı, Kıyı Ege, Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize illerinin iç ve yüksek kesimleri, Manisa ve Antalya’nın kuzeybatısı ile gece saatlerinden itibaren Balıkesir, Bursa ve Yalova çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor.

Diğer yerlerin ise parçalı ve az bulutlu geçmesi bekleniyor. Marmara'nın batısı, Güney ve Kıyı Ege ile Batı Akdeniz’de ise Afrika’dan gelen toz taşınımı bekleniyor.

VATANDAŞLARA UYARI YAPILDI

Meteoroloji tarafından yapılan uyarıda; Marmara'nın batısı, Güney ve Kıyı Ege ile Batı Akdeniz’de toz taşınımı beklendiğinden dolayı yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmekte. Özellikle astım, üst solunum yolları rahatsızlığa olanların dışarı maskesiz çıkmaması gerektiği belirtildi.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.