Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Meteoroloji uyardı sağanak yağış geliyor! Hafta sonu Yalova’da yağmur var

Geçtiğimiz hafta meteoroloji uzmanlarının özellikle Marmara Bölgesi için yaptığı kuraklık uyarısı büyük endişelere neden olurken, Yalova’da son yılların en yağışsız yaz aylarının geçirilmesi de barajlardaki su seviyesinin düşmesine neden oldu. Meteorolojinin son raporuna göre hafta sonu Yalova’da yağış bekleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2024 14:32
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2024 14:35
Kaynak: Hilal Baldemir
Meteoroloji uyardı sağanak yağış geliyor! Hafta sonu Yalova’da yağmur var

Rekor sıcaklıkla geçen yaz aylarının ardından son rapora göre Marmara’da ağustos yağışları uzun yıllar ortalamasına göre yüzde 65 azaldı. Marmara Bölgesinde en az yaz yağışı alan il ise Yalova oldu. Bununla birlikte Yalova’da baraj suyu seviyesi de kritik bir seviyeye indi.

Meteoroloji tarafından yapılan son değerlendirmelere göre bugün 15.00’dan sonra Yalova’da başlaması beklenen yağışların aralıklı olarak devam edip cumartesi günü de etkisini sürdürceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlerde şu bilgiler yer aldı:

Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın kuzey ve doğusu, Akdeniz'in Toroslar kesimi ile Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Karadeniz Bölge geneli ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunun sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Doğu Karadeniz kıyıları, Kırklareli ve Ordu çevreleri ile İstanbul Avrupa yakasının Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli, Rize ve Artvin çevrelerinde çok kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının yurdun Doğusunda 2 ile 4 derece arasında düşmesi beklenirken batı kesimlerinde mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor. 

Marmara Bölgesinde havanın parçalı ve çok bulutlu, Balıkesir ve Çanakkale dışında kalan yerlerin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.