Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Meteoroloji uyardı: Kar kış geri geliyor! İşte kışı yeniden yaşayacak iller

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yayınladığı som hav tahmin raporunda yoğun yağış ve kar uyarısı yaptı. Son hava tahminlerine göre yağışların Doğu Karadeniz’de sağanak yağış, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da ise kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Meteoroloji, kuvvetli tipi ve sel baskınlarına karşı vatandaşlara uyarı yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2024 13:33
Haber Güncellenme Tarihi: 19.03.2024 13:33
Kaynak: Hilal Baldemir
Meteoroloji uyardı: Kar kış geri geliyor! İşte kışı yeniden yaşayacak iller

Geçtiğimiz haftadan bu yana yeniden etkisini göstermeye başlayan soğuk havalar yurdun batısında sağanak yağış olarak görülürken yurdun doğusunda kar yağışı şeklinde etkisini gösteriyor.

Havaların ısınmasını bekleyen vatandaşlar yoğun kar yağışıyla yeniden kışın etkisine girdi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son tahmin raporuna göre, Marmara (Balıkesir hariç), Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun doğusu, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Ordu çevrelerinin hafta boyunca sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yurdun doğu kesimlerinde de yine kuvvetli olması beklenen yağışların çoğunlukla yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğu bölgesinde ise karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde görüleceği aktarıldı.

Yağışların Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Gümüşhane ve Rize'de kuvvetli, yükseklerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi beklenirken, Hakkâri, Van'ın güney kesimleri ve Şırnak'ın doğusunda yoğun karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Öte yandan bu sabah ve gece saatlerinde Marmara ve Batı Karadeniz'de pus ve yer yer sisli bir hava beklenirken, doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı görülmesi bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğu kesimlerinde ise çığ tehlikesi bulunduğu aktarıldı.

Hava sıcaklıklarında ciddi bir değişim beklenmemekle birlikte 1 ile 4 derece arası bir artış yaşanması bekleniyor.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.