Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Meteoroloji sağanak yağışa karşı uyardı! İşte sel ihtimali olan o iller

Meteorolojinin hafta ortası paylaştığı hava tahmin raporlarına göre bugün öğlen saatlerinden itibaren etkisini göstermeye başlayacak olan sağanak yağış Marmara Bölgesi'nde ve Karadeniz Bölgesi'nin batısında etkisini yoğun bir şekilde gösterecek.

Haber Giriş Tarihi: 27.12.2023 10:42
Haber Güncellenme Tarihi: 27.12.2023 10:42
Kaynak: Hilal Baldemir
Meteoroloji sağanak yağışa karşı uyardı! İşte sel ihtimali olan o iller

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hafta ortasında 5 günlük hava tahmin raporunu yayınladı. Tahmin raporuna göre bugün ülkenin kuzey ve batı kesimlerinde yerel sağanak yağışların etkili olması bekleniyor. Öğlen saatlerinden itibaren Marmara Bölgesi'nin büyük bir kısmında ve Ege'nin kıyı şeridinde sağanak yağışlar görülecek. Akşam saatlerinde ise Karadeniz’in doğusunda kuvvetli sağanak görülmesi bekleniyor.

Bugün yayınlanan son hava tahminlerine göre yurdun kuzey ve batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu olması beklenirken, Kıyı Ege, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları ile Balıkesir'in kuzey ve batısı, Çanakkale, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bolu ve Karabük çevreleri ile Samsun'un iç ve doğu kesimleri yağmur ve sağanak yağışlı olacağı tahmin ediliyor.

Karadeniz’in doğusunda ise Rize ve Artvin'in iç kesimleri ile Ardahan'ın kuzeyinde karla karışık yağmur ve kar yağışı olacağı tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde ise Karadeniz’in iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis hadisesi görülecek.

Yağışların, Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak olması beklenirken, bu illerin 600-800 metre üzeri rakımlı yerlerinde ise yağışın kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.