Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Meteoroloji’den Yalova dahil 23 kente sarı ve turuncu uyarı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul, İzmir ve Yalova’nın da aralarında olduğu 23 kente sarı ve turuncu kodlu uyarı yaptı. İstanbul Valiliği ise vatandaşları sel ve su baskınlarına karşı tedbir almaları konusunda uyardı. Sağanak yağış 23 ilde tüm gün etkisini sürdürecek.

Haber Giriş Tarihi: 29.11.2023 10:46
Haber Güncellenme Tarihi: 29.11.2023 10:46
Kaynak: Hilal Baldemir
Meteoroloji’den Yalova dahil 23 kente sarı ve turuncu uyarı!

Kasım ayının sonlarına doğru yaklaştıkça Türkiye kışın etkisini iyice hissetmeye başladı. Bir yandan sağanak yağış etkisini gösterirken diğer yandan ülkenin yüksek yerlerinde yoğun kar yağışları yaşanıyor. Meteoroloji 29 Kasım için 3 ile turuncu kod uyarısı yaparken 20 ile sarı kod uyarısı yaptı.

Aydın, Balıkesir ve İzmir için turuncu uyarı verilirken, Bartın, Bilecik, Bolu, Bursa, Çanakkale, Düzce, Edirne, İstanbul, Karabük, Kastamonu, Kırklareli, Kocaeli, Kütahya, Manisa, Muğla, Sakarya, Sinop, Tekirdağ, Yalova ve Zonguldak'a ise sarı uyarı verildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre rüzgarın, Marmara ve Kuzey Ege ile Batı Karadeniz'de kuvvetli ve fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

Marmara’da gök gürültülü sağanak yağış!

Tekirdağ ile İstanbul'un Avrupa Yakası'ndan başlayan sağanak yağış sabah saatlerinden itibaren İstanbul geneli ve Yalova’da etkisini gösterecek öğle saatlerinden sonra Kocaeli çevreleriyle akşam saatlerinden itibaren de Bursa, Yalova, Bilecik ve Sakarya'da yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağış görülecek.

Meteoroloji vatandaşların sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Yapılan son değerlendirmelere göre gece saatlerinden sonra İstanbul Avrupa Yakası'ndan başlayarak 29.11.2023 Çarşamba günü sabah saatlerinden itibaren İstanbul il genelinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağış beklenmektedir." İfadeleri kullanıldı.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.