Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Meteoroloji’den son dakika uyarısı! İşte kar, toz, fırtına, sağanak beklenen yerler

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava tahmin haritasını güncelledi. İstanbul başta olmak üzere birçok il için kar, toz, fırtına ve sağanak uyarısı yapan Meteoroloji havanın Cuma gününe kadar bu şekilde devam edeceğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2024 11:57
Haber Güncellenme Tarihi: 13.03.2024 11:57
Kaynak: Hilal Baldemir
Meteoroloji’den son dakika uyarısı! İşte kar, toz, fırtına, sağanak beklenen yerler

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hafta boyunca yurdun özellikle batı kesiminde havanın sağanak yağışlı olacağını açıklamıştı. Yurt genelinde hava sıcaklıkları birkaç derece düşerken yağışlı hava etkisini göstermeye başladı.

Meteoroloji’den alınan son tahminlere göre, yurdun batı ve iç kesimlerinin çok bulutlu bir hava beklenirken, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu(Sivas hariç), Batı Karadeniz ile Adana, Samsun, Çorum ve Amasya çevreleri, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Tokat'ın batı kesimlerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı olması bekleniyor. Yurdun diğer bölgelerinin ise parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Öte yandan beklenen yağışların Çanakkale, Muğla il geneli ve İzmir'in ise kuzey ve iç kesimlerinin yerel kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Orta Torosların yüksek kar örtüsüne sahip dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunduğuna ilişkin ise uyarı yapıldı. Ayrıca yapılan uyarıda, “Güneydoğu Anadolu'da yer yer Toz Taşınımı beklenmektedir.” ifadeleri yer aldı.

Meteoroloji’den yapılan uyarıya göre, hava sıcaklığının batı kesimlerinde 2 ila 4 derece düşeceği, diğer yerlerde ise önemli bir değişiklik yaşanmaması bekleniyor.

Rüzgârın ise genellikle güneyli yönlerden hafif, ara ara orta kuvvetli esmesi bekleniyor.

Tekirdağ’da doluyla karışık yağmur yağdı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların hemen ardından Tekirdağ'da şiddetli yağmur dolu ile karışık bir şekilde kenti etkisi altına aldı. Yağışın şiddetli bir şekilde kısa sürede bastırmasıyla vatandaşlar sığınacak yer ararken Süleymanpaşa ilçesi sokakları 10 dakika içerisinde su ile kaplandı.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.