Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Meteoroloji’den sarı kodlu uyarı: Çamur ve sağanak birlikte geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yayınladığı son hava tahmin raporunda 15 il için sarı kod uyarısı verirken bu illerde gök gürültü sağanak yağış beklendiğini bildirdi. Yurdun bazı illerinde sağanak yağış ile birlikte toz taşınımı beklendiğini de bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2024 12:29
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2024 12:29
Kaynak: Hilal Baldemir
Meteoroloji’den sarı kodlu uyarı: Çamur ve sağanak birlikte geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan hava durumu tahmin raporuna göre; yeni haftada yurt genelinde yağışlı havanın etkili olacağı tahmin ediliyor. Yurdun birçok bölgesi gök gürültülü sağanak yağışa teslim olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Yurt genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara'da İstanbul, Bursa, Kocaeli, Yalova, İç Ege, Doğu Akdeniz'in Toroslar mevkii, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile Osmaniye, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Gaziantep ve Kilis çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; öğleden sonra Kastamonu, Çankırı, Kırıkkale, Yozgat, Kırşehir ve Çorum çevreleri ile Ankara'nın doğu kesimlerinde kuvvetli sağanak şeklinde olması bekleniyor. Güney ve iç kesimlerde toz taşınımı beklenmekte.

HAVA SICAKLIĞI:

Güney ve doğu bölgelerini kapsayan illerde sıcaklıkların mevsim normalleri üzerinde, diğer bölgelerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ RÜZGÂR UYARISI:

Meteoroloji tarafından yapılan açıklamada, “Rüzgârın, Marmara'nın batısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak (40 -60 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.” ifadeleri yer aldı.

TOZ TAŞINIMI DEVAM EDİYOR

10 günden bu yana devam eden toz taşınımı olayının bu hafta da devam edeceğini açıklayan Meteoroloji, “Güney ve iç kesimlerde toz taşınımı beklendiğinden, görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.” uyarısını yaptı.

Bazı illerde bugün beklenen hava durumu:

İSTANBUL °C, 16°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

KIRKLARELİ °C, 17°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

KOCAELİ °C, 20°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

ADANA °C, 33°C

Parçalı yer yer çok bulutlu, öğleden sonra kuzey çevreleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ANKARA °C, 24°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra doğu kesimlerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

YALOVA °C, 17°C

Çok bulutlu, gün oyu sağanak yağışlı ve gece boyunca gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.