Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Meteoroloji’den peş peşe uyarılar: Bu geceden itibaren başlıyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından son hava tahmin raporu yayınlandı. Buna göre, başta İstanbul olmak üzere Marmara geneli için İzmir ve Antalya için sağanak yağış uyarısı yapıldı. Meteoroloji 13 il için sarı kodlu uyarı yaptı. Prof. Dr. Orhan Şen ise "İstanbul'da yağış bu gece ve yarın sabah saatlerinde etkisini artıracak" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2024 11:07
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2024 11:07
Kaynak: Hilal Baldemir
Meteoroloji’den peş peşe uyarılar: Bu geceden itibaren başlıyor!

Meteoroloji tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, yurt genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi ve batısı, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Adıyaman, Gaziantep, Kilis, Elazığ, Van ve Hakkari çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

ORHAN ŞEN: BU GECE VE YARIN SABAHA DİKKAT

CNN Türk Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen'den İstanbul için önemli uyarı geldi. Şen; 'İstanbul bugün aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış var sıcaklık 19C. Yağış İstanbul'da bu gece ve yarın sabah saatlerinde etkisini artıracak. Yarın sıcaklık 16 C'ye düşecek. Bugün ve yarın sabah rüzgâr poyrazdan kuvvetli esecek" dedi. 

Öte yandan, Marmara genelinde bugünden itibaren hafta sonu boyunca havanın parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın, kuzey yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) olarak esmesi bekleniyor. Bölge genelinde hafif toz taşınımı bekleniyor.

Yalova’da gece yarısından itibaren başlaması beklenen sağanak yağışın Cumartesi günü gök gürültülü sağanak yağış şeklinde görülmesi beklenirken gün içerisinde kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışa dönüşeceği tahmin ediliyor. Pazar günü ise Yalova’da parçalı bulutlu bir hava bekleniyor.

13 KENTE SARI KODLU UYARI

Meteoroloji bugün için 13 kente sarı kodlu uyarı verdi bu iller, Antalya, Balıkesir, Burdur, Çanakkale, Edirne, Hakkari, Isparta, İstanbul, İzmir, Kırklareli, Muğla, Tekirdağ, Van.

Toz taşınımı uyarısı: Güney, iç ve doğu kesimlerde toz taşınımı görüleceği tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Bazı illerde bugün beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 25

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 19

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24

KOCAELİ °C, 20°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ANTALYA °C, 28°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde ve gece saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

YALOVA °C, 20°C

Çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

 Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.