Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Meteoroloji’den kuvvetli kar uyarısı geldi! İşte karın etkisinde kalacak iller

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye’nin kuzeyinde bulunan 7 il için kuvvetli kar yağışı uyarısında bulundu. Akşam saatlerinden itibaren kuvvetli karın etkisine girecek illere sarı kod uyarısı yapıldı. Batı Karadeniz bu akşam saatlerinden itibaren kara teslim olacak.

Haber Giriş Tarihi: 25.01.2024 11:18
Haber Güncellenme Tarihi: 25.01.2024 11:18
Kaynak: Hilal Baldemir
Meteoroloji’den kuvvetli kar uyarısı geldi! İşte karın etkisinde kalacak iller

Soğuk havalar yurdun genelinde etkisini göstermeye devam ederken başta İstanbul olmak üzere Marmara ve Batı Karadeniz bölgelerinde kar yağışı haftalardır bekleniyor. Balkanlardan gelen soğuk havanın etkisiyle kar yağışı beklentisi Marmara’da yaşayanları heyecanlandırmıştı fakat beklenen kar yine gelmedi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü bu kez yurdun Batı Karadeniz kesimi için kar uyarısında bulundu. Meteoroloji 7 şehir için kuvvetli kar yağışı uyarısı yaptı. Ayrıca bu illere sarı kod uyarısı yapıldı.

Sarı uyarı verilen iller ise, Bartın, Bolu, Düzce, Karabük, Kastamonu, Sakarya ve Zonguldak olarak sıralandı.

Böylelikle beklenen kar yağışı İstanbul’un dibine kadar gelmiş oldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden (MGM) yapılan hava tahminine göre akşam saatlerinden itibaren Bolu çevreleri, Zonguldak, Bartın, Karabük, Düzce ve Kastamonu'nun kuzeyinin yüksek kesimleri ile Sakarya'nın güney ve doğusunun yükseklerinde kuvvetli kar yağışı görülecek.

Cuma günü kuvvetini artıracak olan yağışın hafta sonu boyunca da devam etmesi bekleniyor. Meteoroloji, kuvvetli yağışlardan dolayı meydana gelebilecek ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği ile ilgili uyarıda bulundu.

Havalar daha fazla soğuyacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün sosyal medya hesaplarından, hava sıcaklıklarına ilişkin dikkat çeken bir paylaşım yapıldı.

Genellikle mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıklarının, bu hafta sonundan itibaren azalarak mevsim normallerinin altına düşeceğinin tahmin edildiği aktarıldı.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.