Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Meteoroloji’den kötü haber! Yalova kavurucu sıcağa ve neme teslim olacak

Meteoroloji, son hava tahmin raporunda İstanbul başta olmak üzere Marmara’da ve yurdun diğer bölgelerinde birçok kentte sıcaklığın önümüzdeki hafta artacağını belirtirken bazı bölgelerde sıcaklığın 40 derecelerin üstüne çıkacağını bildirdi. İşte Yalova’da bugün dahil 5 günün hava durumu...

Haber Giriş Tarihi: 13.07.2024 10:59
Haber Güncellenme Tarihi: 13.07.2024 10:59
Kaynak: Hilal Baldemir
Meteoroloji’den kötü haber! Yalova kavurucu sıcağa ve neme teslim olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’ne göre kavurucu sıcaklar önümüzdeki hafta da etkisini yurt genelinde sürdürmeye devam edecek. Özellikle Marmara’da sıcaklığın rekor düzeye çıkması bekleniyor.

Hayatı oldukça zorlaştıran ve geçtiğimiz hafta nefes almayı bile neredeyse imkansız hale getiren aşırı nemli havanın 1 hafta daha etkisini sürdürmesi bekleniyor.

İstanbul'da ve Yalova’da 35 dereceleri bulacak hava sıcaklığı nemin de etkisiyle 40 derecelerde hissedilecek.

Perşembe günü Yalova’da etkili olan gök gürültülü sağanak yağışın ardından bir nebze olsun serinlemeyi uman vatandaşlara kötü haber Meteoroloji’den geldi. Önümüzdeki hafta aşırı nemle birlikte Yalova’da sıcaklığın rekor seviyelere ulaşması bekleniyor.

Bugün Marmara’da havanın parçalı bulutlu, Sakarya, Bursa ve Bilecik çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın bölgenin güneybatısında yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

Yalova’da ise havanın parçalı ve yer yer çok bulutlu geçmesi beklenirken öğleden sonra 12.00-15.00 arasında sıcaklığın nemin de etkisiyle 35 derecenin üzerine çıkması bekleniyor.

Uzmanlar özellikle öğleden sonraki saatlerde zorunlu olmadıkça yaşlı, çocuk ve kronik rahatsızlığı olanların dışarı çıkmamasını öneriyor.

Bugün bazı yerlerde beklenen hava durumu ise şu şekilde:

Bursa, 33°C: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

Edirne, 38°C: Parçalı ve az bulutlu.

İstanbul, 32°C: Parçalı ve az bulutlu, Anadolu Yakası ilk saatlerde yer yer sisli olacak. İstanbul'da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği ve en yüksek sıcaklığın Kartal ilçesinde yaşanacağı bildirildi.

Kocaeli, 32°C: Parçalı bulutlu.

Yalova, 35°C: Parçalı ve çok bulutlu.

Afyonkarahisar, 33°C: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

Denizli, 39°C: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

İzmir, 36°C: Parçalı ve az bulutlu.

Adana, 35°C: Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

Antalya, 32°C: Parçalı, yer yer çok bulutlu, iç kesimleri öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

Hatay, 32°C: Parçalı bulutlu.

Ankara, 33°C: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, öğle saatlerinden sonra kuzeyinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Bolu, 31°C: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, öğle saatlerinden sonra yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Amasya, 33°C: Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

Artvin, 28°C: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde iç kesimlerinin, akşam ve gece saatlerinde il genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, gece saatlerinde kıyı kesimlerde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Şanlıurfa, 42°C: Az bulutlu ve açık. Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.