Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Meteoroloji’den 11 il için ‘sarı kod’ uyarısı geldi!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan bilgiye göre, bugün öğleden sonra İstanbul, Kocaeli, Yalova, Bursa, Çanakkale, İzmir ve Manisa başta olmak üzere Marmara Bölgesi genelinde ve Ege Bölgesinde 11 ilde kuvvetli yağış görülmesi bekleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 02.11.2023 11:11
Haber Güncellenme Tarihi: 02.11.2023 11:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Meteoroloji’den 11 il için ‘sarı kod’ uyarısı geldi!

Son günlerde inişli çıkışlı hava durumu Kasım ayına girilmesiyle birlikte yerini yağmurlu havalara bıraktı. Buna göre, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden bugün öğleden sonra için 11 ile sarı kod ile kuvvetli yağış uyarısında bulunuldu.

2 kasım hava durumu

Meteoroloji’den sele karşı uyarı

Yağışların özellikle Marmara ve Ege bölgelerinde Trakya, İstanbul, Kocaeli, Bursa, Yalova, Balıkesir, Çanakkale, İzmir ve Manisa çevreleri ile Aydın'ın kıyı kesimleri ve Muğla'nın batı kıyı kesimlerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

Meteoroloji, daha önce yaşanan sel felaketlerinden dolayı vatandaşlara uyarılarda bulundu. Sağanak yağış beklenen bölgelerde sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, Ege kıyılarında hortum riski, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması konusunda uyarıda bulundu.

marmara bölgesi 2 kasım hava durumu

5 büyükşehirde beklenen hava durumu ise şu şekilde:

İstanbul

İstanbul’da havanın parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin edilirken, yağışların öğle saatlerinden sonra daha kuvvetli olması öngörülüyor.

Ankara

Ankara için havanın parçalı ve çok bulutlu olması beklenirken, öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olması bekleniyor.

Bursa

Bursa’da havanın parçalı ve çok bulutlu aynı zamanda aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra kuvvetli olması bekleniyor.

İzmir

İzmir’de ise havanın parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği bekleniyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra kuvvetli olması bekleniyor.

Antalya

Antalya’da havanın parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olması bekleniyor.

Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.