Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mesai saatleri hakkında yeni karar: Çalışma saatleri değişecek mi, ne olacak? Çalışma saatleri değişiyor mu? Yeni çalışma saatleri kaç olacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan milyonlarca çalışanı ilgilendiren mesai saatlerine ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Avrupa’da uygulamaya konan esnek çalışma saatleri uygulamasının Türkiye’de de hayata geçirilmesi bekleniyor. Peki, Çalışma saatleri değişecek mi, ne olacak? Çalışma saatleri değişiyor mu? Yeni çalışma saatleri kaç olacak? İşte Bakan Işıkhan’ın açıklaması…

Haber Giriş Tarihi: 20.08.2024 13:56
Haber Güncellenme Tarihi: 20.08.2024 13:56
Kaynak: Hilal Baldemir
Mesai saatleri hakkında yeni karar: Çalışma saatleri değişecek mi, ne olacak? Çalışma saatleri değişiyor mu? Yeni çalışma saatleri kaç olacak?

Gündeme gelen çalışma saatlerinde düzenleme yapılacağına ilişkin iddiadan sonra milyonlarca çalışan bu konu hakkında araştırma yapmaya başladı. “Çalışma saatleri değişecek mi?” sorusu kısa sürede arama motorlarında en çok aranan soru oldu. Peki; çalışma saatleri değişiyor mu? Yeni çalışma saatleri ne olacak? İşte yanıtı…

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında geçtiğimiz hafta gerçekleşen Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Koordinasyon Kurulu'nda (YOİKK) uzaktan ve esnek çalışma modeli konusu da gündeme geldi.

Toplantıda, çalışma biçimlerinde ortaya çıkan ihtiyaçların tespitine yönelik teknik çalışma yapılması konusu masaya yatırıldı.

Özellikle Avrupa’da uygulanan uzaktan, kısmi ve geçici süreli çalışma ile platform çalışması gibi yeni nesil esnek çalışma modellerine dair mevzuat değişikliği ihtiyaçlarının iş dünyası gerekleri ve iş-özel yaşam dengesi gözetilerek belirlenmesi ile ilgili karar alındı.

MESAİ 40 SAATE DÜŞEBİLİR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, haziran ayında yaptığı açıklamada, Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketinde yer alan esnek çalışma modeliyle ilgili çalışmalara başlanacağını, konu ile ilgili görevli ve söz sahibi tüm kesimlerle bir araya geleceklerini açıklamış, konunun Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) toplantısında da gündeme getirileceğini kaydetmişti.

Bakan Işıkhan “Sosyal güvenlik mevzuatı ve uygulamalarını, değişen iş gücü piyasası şartlarına ve yeni nesil esnek çalışma şekillerine daha uyumlu hâle getireceğiz” diyerek mesaide yapılacak değişikliğin sinyalini vermişti. Bu kapsamda çalışma saatlerine yeni ayar çekilmesi bekleniyor.

45 saat olan çalışma saatinin 40 saate, bazı meslek gruplarındaki 48 saatlik çalışma saatlerinin de azaltılarak 40 saate düşürülebileceği tahmin ediliyor.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.