Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Merakla bekleniyordu! Ağustos ayı kira artış oranı belli oldu

Bugün açıklanan Temmuz 2024 enflasyon rakamlarından sonra merakla beklenen kira artış oranı da netleşti. Geçtiğimiz ay bakanlık konut kiralarında uygulanan yüzde 25’lik zam sınırını kaldırmıştı. Bu kapsamda iş yerleri yanı sıra konut için de uygulanabilecek kira artış oranı belli oldu.

Haber Giriş Tarihi: 05.08.2024 14:59
Haber Güncellenme Tarihi: 05.08.2024 14:59
Kaynak: Hilal Baldemir
Merakla bekleniyordu! Ağustos ayı kira artış oranı belli oldu

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından bu sabah duyurulan 12 aylık TÜFE verileri sonrası, 2024 yılı Ağustos ayı konut kirası zam oranları da netleşmiş oldu. 

TÜFE'deki değişim, 2024 yılı Temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 3,23, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 28,76, bir önceki yılın aynı ayına göre ise yüzde 61,78 ve son on iki aylık ortalamalara göre yüzde 65,93 olarak gerçekleşti.

KİRA ARTIŞ ORANI YÜZDE 65 

TÜİK’in yaptığı Temmuz ayı enflasyon açıklaması ile birlikte 2024 yılının Ağustos ayında konut kiralarına uygulanacak zam oranı da belli oldu. Ağustos ayı kira artış oranı yüzde 65,93 olarak belirlendi.

KİRA ARTIŞ SINIRI KALKTI MI?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, katıldığı bir programda 2 yıldır uygulanan yüzde 25 sınırına ilişkin konuştu.

Bakan Şimşek, kira sınırlamasına ilişkin "Devam etmesi için ben bir sebep görmüyorum. Etmemesi gerektiğini düşünüyorum. Devam etmesi yönünde yapılan bir çalışma yok. Zaten bir süreliğine o düzenleme yapılmıştı. Çok büyük ihtimalle devam etmez diye düşünüyorum. Piyasada fiyatlara müdahale edilmemesi gerektiğine inanıyorum" dedi.

Bu kapsamda Ağustos ayı itibarıyla ev sahiplerinin kira artışında uygulayacakları TÜFE zam oranı yüzde 65 olarak belirlendi.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.