Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mehmet Şimşek’ten şaşırtan uygulama! Vergi ihbarına yüzde 10 ikramiye

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yeni başlatılan bir uygulama olan vergi ihbarlarının sosyal medyadan yapılması ile ilgili çalışmanın detayları hakkında bir paylaşım gerçekleştirdi. Bakan Şimşek, paylaşımında GİB'e göre vatandaşlar tarafından ihbar edilebilecek 10 konu da yer aldı.

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2024 11:00
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2024 11:00
Kaynak: AA
Mehmet Şimşek’ten şaşırtan uygulama! Vergi ihbarına yüzde 10 ikramiye

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından vergi kaçağını önlemek adına birçok yeni adım atılıyor. Bunlardan biri de sosyal medya platformları üzerinden yapılacak vergi ihbarlarının kayda alınıp incelenmesiydi.

Bakanlık tarafından kontrol edilecek sosyal medyadan ‘vergi ihbarı’ dönemi artık başlıyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi kayıp ve kaçağıyla etkin mücadelelerinin büyük bir hızla devam ettiğini bildirdi.

"CEZANIN YÜZDE 10'U TUTARINDA İHBAR İKRAMİYESİ"

Şimşek'in sosyal medya hesabı X'ten, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın (GİB) yeni uygulamaya aldığı kanallara ilişkin paylaşım yaparak şu ifadeleri kullandı:

Vatandaşlarımızın daha kolay ve hızlı bir şekilde ihbarda bulunabilmeleri için Gelir İdaresi Başkanlığımız yeni kanalları devreye aldı. İhbarlara yönelik yapılacak vergi incelemesi sonucu ihbarda verilen bilgiye istinaden tespit edilen vergi ve vergi kaybı cezasının yüzde 10'u tutarında ihbar ikramiyesi ödenebilecek.

İHBARLAR HER AN HER YERDE VE DAHA HIZLI YAPILACAK

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan duyuruda ise, “Hazine ve Maliye Bakanlığınca yürütülen kayıt dışı ekonomi ile mücadele çalışmaları kapsamında vatandaşlarımızın ihbar ve şikâyetlerini kolay, hızlı ve istedikleri her an (7/24) yapabilmelerine imkân sağlamak amacıyla ihbar kanallarına ilişkin olarak;

- Resmi internet sayfamız (gib.gov.tr), Dijital Vergi Dairesi (dijital.gib.gov.tr), GİB Mobil ve Vergi İletişim Merkezi (189) hizmetleri güncellenmiştir.

Ayrıca, BİP Vergi İhbarı ServisiX ve Instagram İhbar Hesapları (“gibihbar” üzerinden “DM-Direkt Mesaj” yoluyla) ve WhatsApp İhbar Hattı (0 552 189 0 189) hizmete açılmıştır.ifadeleri yer aldı.

Vatandaşların bu kanallar üzerinden Gelir İdaresi Başkanlığı’na ihbar edebileceği konular ise şu şekilde sıralandı:

-Düşük KDV Oranı Uygulanması

-IBAN / PTT Çeki Yolu ile Ödeme Talep Edilmesi

-Fiş/Fatura Verilmemesi

-Başka İşletmenin POS Cihazının Kullanılması

-Mükellefiyet Kaydının Olmaması

-Sahte/ Yanıltıcı Belge Düzenlenmesi veya Kullanılması

-Personel Ücretinin Elden Ödenmesi

-Kira Gelirinin Beyan Edilmemesi

-Tapu Harcının Eksik Ödenmesi

-Kaçak Ürün Satışının Yapılması

Hilal Baldemir

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.