Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MEB’den yaz ve kış saati kararı: 81 il valiliğine genelge!

Yıllardır her kış tartışma konusu olan kış ve yaz saati uygulamasının geri getirilmesi konusu bu yılda kış yaklaşırken gündeme geldi. Özellikle sabah erken saatte okula giden çocuklar için hava aydınlanmadan okula gitmenin verimli olmadığını savunan veliler yeniden kış saati uygulamasına geçilmesini talep ediyor. Konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 81 ilin valiliklerine 'okul ve ders saati uygulaması' konulu genelge gönderildi.

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2024 10:34
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2024 10:38
Kaynak: Hilal Baldemir
MEB’den yaz ve kış saati kararı: 81 il valiliğine genelge!

Kış saati uygulaması ile ilgili tartışmalar sürerken veliler uygulamanın yeniden getirilmesini ve çocukların hava aydınlandıktan sonra okula gitmesini talep ediyordu. Konuyla ilgili ilk adım Milli Eğitim Bakanlığı’ndan (MEB) geldi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından illere gönderilen yaz ve kış saati konulu genelgede, derslerin başlangıç ve bitiş saatlerinin eğitim ve öğretimi aksatmayacak biçimde düzenlenmesi ve öğrencilerin herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmamaları istendi.

81 ilin valiliklerine gönderilen 'okul ve ders saati uygulaması' konulu genelgede, il bazlı ders saati başlangıç saatlerini belirlemenin valiliklerin yetkisinde olduğu hatırlatıldı.

Mevzuatlarla 2016 yılında gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla bütün yurtta uygulanan mevcut ileri saat uygulamasının sürdürülmesinin kararlaştırıldığı hatırlatılan genelgede, Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nde de ders yılının 180 iş gününden az olmamasının esas olarak belirlendiği ifadesi yer aldı.

İlk ve ortaöğretim okullarındaki derslerin başlama ve bitiş saatleri ile ilgili olarak Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği ile Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'nde yer alan ilgili hükümlere de yer verilen genelgede, birde 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda da bölgelerin ve hizmetin özelliklerine göre günlük çalışma saatlerini belirleme yetkisinin tüm illerde valiliklere verildiği bilgisi yer aldı.

YAZ VE KIŞ SAATİ MESAJI

Genelgede, mevzuat hükümleri uyarınca yaz saati uygulamasının devam ettirilmesi dolayısıyla 'kış saati' şeklinde düzenleme talebine ilişkin olarak il bazlı mesai ve ders saati başlangıç saatlerini belirlemeye valiliklerin yetkili olduğu bilgisi yeniden hatırlatıldı.

Öte yandan genelgede, gün doğumu ve batımı ile toplumsal şartlar göz önünde bulundurularak okullardaki ders saatlerinin planlanmasının derslerin başlangıç ve bitiş saatlerinin eğitim ve öğretimi aksatmayacak şekilde düzenlenerek öğrencilerin herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmamaları için gerekli tüm tedbirlerin alınması özellikle istendi. 

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.