Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Marmara faylarında korkutan hareketlilik! Uzmanlar Yalova’yı işaret ediyor

Bu sabah saat 10.46 sıralarında merkez üssü Malatya Kale ilçesi olan 5.9 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Deprem çevre illerden de hissedilirken akıllara 6 Şubat depremleri geldi. Vatandaşlar korku ve panik içinde sokaklara akın ederken uzmanlardan peş peşe açıklamalar geldi. Öte yandan önceki gece Marmara’nın çeşitli bölgelerinde meydana gelen depremler de yeniden beklenen depremi gündeme getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2024 15:36
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2024 15:41
Kaynak: Hilal Baldemir
Marmara faylarında korkutan hareketlilik! Uzmanlar Yalova’yı işaret ediyor

Marmara Bölgesi için uzmanların deprem uyarı devam ederken son olarak 16 Ekim’de sabahın ilk saatlerinde Gemlik Körfezi’nde meydana gelen 5 deprem ve bir önceki gün Yalova’da meydana gelen 2 deprem büyük endişe yarattı.

Depremle ilgili sık sık uyarı ve tespitleri gündem olan Jeoloji Mühendisi Turgut Bilgin, Gemlik Körfezi ve Mudanya Kumyaka’da, önceki gün üstü üste gerçekleşen büyüklükleri 1.4 ila 2.7 şiddetleri arasında değişen 5 adet deprem aktivitesine dikkat çekerek deprem gerçeğini hatırlattı.

Marmara Bölgesi’nin çeşitli kıyılarında bulunan özel bir deprem araştırma merkezi cihazlarından son bir kaç gün içinde yükselen deprem verilerinin potansiyel deprem verilerinden iki kat daha fazla olduğunu belirtti. Bilgin, Ege Denizi civarındaki cihazların da bunu teyit ettiğini ifade etti.

Dün ise Yalova’nın Armutlu ve Esenköy ilçelerinde 2 büyüklüğünde depremler meydana geldiğini, yine Yalova’nın Çınarcık ve Teşvikiye bölgelerinde 3 şiddetinde Esenköy fayının bir kaç kez kırıldığının Kandilli Rasathanesi kayıtlarında yer aldığına dikkat çekti.

Bilgin, beklenen depreme karşı daha fazla veri elde edebilmek için Bursa’daki AFAD ve Kandilli Rasathanesi’nin deprem istasyonu sayısının artırılmasını da önerdi.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.