Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Marmara Denizi Günü, 3. kez kıyılarda kutlanacak

Sürdürülebilir ve temiz bir Marmara Denizi için bu yıl üçüncüsü düzenlenecek 8 Haziran Marmara Denizi Günü etkinlikleri, Marmara kıyılarında gerçekleştirilecek. Bu çerçevede Yalova sahilleri de bazı etkinliklere ev sahipliği yapacak

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2024 12:21
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2024 12:21
Kaynak: Murat Can Aytemur
Marmara Denizi Günü, 3. kez kıyılarda kutlanacak

2021 yılında Marmara Denizi'nin kirlilik tehdidi ve müsilaj krizi ile karşı karşıya kalmasının ardından Marmara Denizi Bütünleşik Stratejik Planı kapsamında 8 Haziran, Marmara Denizi Günü ilan edilmişti. Bu yıl üçüncü kez kutlanacak olan Marmara Denizi Günü’nde ana tema ‘Denizcilik’ olarak belirlenirken Yalova’nın da aralarında yer aldığı Marmara Denizi'ne kıyısı olan 7 ilde belediyeler tarafından planlanan farkındalık çalışmaları eş zamanlı olarak Marmara Belediyeler Birliği koordinasyonuyla düzenlenecek.

Başta İstanbul, Bursa, Kocaeli, Balıkesir, Tekirdağ, Çanakkale ve Yalova olmak üzere Marmara Bölgesi genelinde belediyeler, sivil toplum kuruluşları, özel sektör ve diğer tüm paydaşların organize edeceği etkinliklere ilgili tüm vatandaşlar katılarak ‘Marmara Hepimizin’ mesajını verecek.

2022 yılında ‘mikroplastik ve deniz çöpleri’ teması kapsamında 62 farklı farkındalık etkinliği ile başlayan Marmara Denizi Günü kutlamaları, 2023'te ‘biyoçeşitlilik’ temasıyla yaklaşık 100 etkinliğe sahne olmuştu.

Herkes Marmara için etkinlik düzenleyebilir

Marmara Denizi Günü etkinliklerine Marmara Denizi’ne kıyısı olan belediyelerin yanı sıra STK'lar, odalar, üniversiteler ve öğrenci kulüpleri, özel sektör ve çocuklar başta olmak üzere tüm vatandaşlar katılabilir, Marmara Denizi’ne yönelik toplumsal farkındalığın artırılmasına katkı sağlayacak etkinlikler düzenleyebilir.

8 Haziran Marmara Denizi Günü'nde gerçekleştirilecek tüm etkinlikler marmara.gov.tr adresinde dijital etkinlik haritasında yer alacak. Haritada yer almak için etkinlik başvuruları bu form üzerinden yapılabilir. Başvurusu incelenen etkinlikler etkinlik haritasına işlenerek birliktelik mesajı vurgulanacak.

Kaynak: Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.