Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MAG-DER Yalova depremde hayatını kaybedenler için yürüyecek

Yalova Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği (MAG-DER) bundan 25 sene önce gerçekleşen 1999 Depremi’nde hayatını kaybeden vatandaşlar için yürütüş gerçekleştirecek.

Haber Giriş Tarihi: 15.07.2024 02:55
Haber Güncellenme Tarihi: 15.07.2024 02:55
Kaynak: Murat Can Aytemur
MAG-DER Yalova depremde hayatını kaybedenler için yürüyecek

MAG-DER Yalova her sene olduğu gibi bu sene de 17 Ağustos 1999 tarihinde gerçekleşen ve 25 yıldır acısı dinmeyen depremde hayatını kaybeden vatandaşlar için sessiz yürüyüş gerçekleştirecek. Büyük acılar ve büyük yıkım getiren, çok sayıda vatandaşın hayatını kaybettiği 17 Ağustos 1999 Marmara depreminde hayatını kaybeden vatandaşları anmak ve deprem gerçeğini unutmamak adına gerçekleştirilecek olan yürüyüşte, MAG üyeleri ve çok sayıda vatandaş birlik ve beraberlik içerisinde yürüyecek. Yürüyüşten bir gün önce 16 Ağustos tarihinde de tüm gün mini amfide bulunacaklarını belirten dernek yetkilileri, vatandaşları deprem ve olası afetler hakkında neler yapılabileceği üzerine konuşmaya davet ediyor.

Tüm Yalova halkını bu anlamlı etkinliğe katılmaya davet eden MAG-DER, depremde kaybedilenlerin anısının yaşatılmasına yönelik önemli bir adım atmayı hedefliyor.

“ÇARE SİZSİNİZ”

Yalova MAG-DER Başkanı Sabri Karaçam duyuru ile birlikte kısa bir açıklamada bulunarak şu ifadelere yer verdi, “Gelin birlikte sessiz yürüyüşümüzü yapalım. Çare sizsiniz; örgütlenmez, deprem öncesinde sırasında ve sonrasında neler yapmanız gerektiğini bilmezseniz çaresiz kalırsınız. Tüm vatandaşlarımızı 16 Ağustos da mini amfiye, 17 Ağustos da da sessiz yürüyüşümüze davet ediyoruz, afetsiz günler dilerim.”

Murat Can Aytemur

Kaynak: Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.