Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MAG-DER Yalova, ‘’Deprem bölgesinde yaşıyorsak ne yapacağımızı iyi bilmeliyiz’’

Yalova Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği (MAG-DER), yaptığı paylaşımlar ile vatandaşlara depremler konusunda uyarılarda bulunmaya devam ediyor. Son olarak yapılan paylaşımda, ‘’Deprem bölgesinde yaşıyorsak ne yapacağımızı iyi bilmeliyiz’’ ifadelerine yer verildi.

Haber Giriş Tarihi: 16.08.2024 00:46
Haber Güncellenme Tarihi: 16.08.2024 00:46
Kaynak: Murat Can Aytemur
MAG-DER Yalova, ‘’Deprem bölgesinde yaşıyorsak ne yapacağımızı iyi bilmeliyiz’’

MAG-DER, depremlere karşı toplumsal farkındalığı artırmak amacıyla yürüttüğü bilinçlendirme çalışmalarına devam ediyor. Son olarak yapılan paylaşımda, "Deprem bölgesinde yaşıyorsak ne yapacağımızı iyi bilmeliyiz" vurgusu yapıldı. MAG-DER, Yalova’daki vatandaşlara yönelik hazırladığı bilgilendirme mesajlarında, deprem anında ve sonrasında yapılması gerekenler hakkında önemli uyarılarda bulunuyor. Bu çerçevede, acil durum çantası hazırlığı, güvenli alanların belirlenmesi ve aile içi iletişim planlarının oluşturulması gibi konulara dikkat çekiyor.

‘’Deprem öldürmez, bina ve bilgisizlik öldürür’’

Dernek, Yalova’nın bir deprem bölgesinde yer aldığı gerçeğinden hareketle, vatandaşların deprem anında daha hazırlıklı ve bilinçli olmalarını sağlamak amacıyla yaptığı paylaşımda, ‘’Maraş depremi sonrası Vatandaşlarımıza Afet Farkındalık Eğitimi veriyoruz. Eğitim sırasında bir kadın şunu söyledi. ‘Gece yatamıyorum sabah şafak zamanı uyuya biliyorum’ dedi. Bende buna gerek yok depremler gece olmuyor, gündüzde oluyor dedim. Örnekte verdim, gece olan Maraş depremi sonrası öğlen saatlerinde 7.6 bir deprem daha oldu. Onun içindir ki zamanı bilmiyoruz. Bildiğimiz tek şey var tehlike mevcut. Bizler eğer deprem bölgesinde yaşıyorsak ne yapacağımızı iyi bilmeliyiz. Deprem öncesi ve sonrasında yapacaklarımızın planını yapıp beklemek. Beklemek derken depremle yatıp kalmayacağız. Depremi unutacağız. Ama şunu hiçbir zaman unutmayacağız; Bu konuda eğitim alıp ne yapmamız gerekiyorsa bunların planlamasını yapacağız. Kısacası, şu an kentsel dönüşümle yap stokunu sağlamlaştırmalı ve evin sağlam da olsa yapısal olmayan devrilecek eşyalarını sabitleyip hazır bir şekilde bekleyeceğiz. Deprem öldürmez, bina ve bilgisizlik öldürür. 1999 depreminde tarihe geçmiş deprem nedeniyle ölen sayısı 1 kişiydi. O da gece bekçisi olup deprem sırasında yerinden çıkıyor ve fay hattının yarılması nedeniyle içine düşüyor ve hayatını kaybediyor. Amacımız depremleri hatırlatmak, sizi üzmek değil. Amacımız bilinçli bir toplum oluşturmak. Japonya'da 9 büyüklüğünde depremler oluyor ve kimse enkazda ölmüyorsa, bunu düşünmemiz gerekir’’ ifadelerine yer verdi.

Murat Can Aytemur

Kaynak: Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.