Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kuzey Marmara Otoyolu’nda korkunç kaza! Bilanço ağırlaşıyor

Sabah saatlerinde Kuzey Marmara Otoyolu’nun Sakarya Mevkiinde 7 aracın karıştığı korkunç bir kaza meydana geldi. İlk belirlemelere göre 8’i ağır 59 kişi yaralanırken 10 kişi hayatını kaybetti.

Haber Giriş Tarihi: 28.12.2023 10:30
Haber Güncellenme Tarihi: 28.12.2023 10:30
Kaynak: Hilal Baldemir
Kuzey Marmara Otoyolu’nda korkunç kaza! Bilanço ağırlaşıyor

Sabaha karşı saat 4.36 sularında Kuzey Marmara Otoyolu’nun İstanbul güzergahında Tekeler mevkiinde 7 aracın zincirleme olarak birbirine girdiği korkunç bir kaza meydana geldi. İlk belirlemelere göre 59 kişi yaralanırken 10 kişi ise hayatını kaybetti. Olaya ilişkin soruşturma devam ederken bazı yaralıların durumu ciddiyetini koruyor.

Aralarında 3 otobüs ve bir tırın da bulunduğu 7 araç henüz nedeni belirlenemeyen bir sebeple kaza yaptığı öğrenildi. Kaza nedeniyle yolun İstanbul güzergahı ulaşıma kapatıldı.

Kazaya ilişkin açıklama yapan Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, Kazada ilk bilgilere göre 10 kişinin hayatını kaybettiğini, 59 kişinin de yaralandığı aktardı. Vali Karadeniz açıklamasında son olarak, yaralı vatandaşlardan 8'inin durumunun ağır olduğunu da aktardı.

Son olarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da kazaya ilişkin son durumu paylaştı.

Koca, "Bu sabah 04.36’da Sakarya Kuzey Marmara Otoyolu Tekeler Mevkiinde meydana gelen zincirleme trafik kazasında 10 kişi olay yerinde hayatını kaybetmiş, 8’i ağır 59 kişi ise yaralanmıştır. Yaralılar 30 ambulans ile hastanelere nakledilmiştir. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Tedavileri devam eden yaralıların sağlıklarına kavuşmaları için gereken her şey yapılmaktadır" dedi.

Kazaya ilişkin soruşturma başlatıldığını Adalet Bakanı Yılmaz Tunç duyurdu.

Tunç açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Üç Cumhuriyet Savcısı görevlendirildi"

Kuzey Marmara yolu Sakarya mevkiinde 11 vatandaşımızın vefat ettiği, 7’si ağır 57 vatandaşımızın yaralandığı aşırı sis sebebiyle birden çok aracın karıştığı trafik kazasında vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum.

Kaza ile ilgili olarak Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılmış olup bir Cumhuriyet Başsavcı Vekili koordinesinde üç Cumhuriyet Savcısı görevlendirilmiştir.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.