Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kuşyemine yüzde 1, kedi ve köpek mamasına yüzde 20 vergi! Kedi ve köpek sahipleri cezalandırılıyor mu?

Sevimli Dostlar Petshop İşletmecisi Erkan Aysel, kuşyemleri ve kedi köpek mamaları arasındaki KDV oranlarındaki uçurumun kaldırılması gerektiğini dile getirdi. Aysel, kuşyemlerinde yüzde 1 KDV uygulanırken, kedi ve köpek mamalarında uygulanan yüzde 20’lik KDV oranının vatandaşları da mağdur ettiğini dile getirdi

Haber Giriş Tarihi: 31.08.2024 08:22
Haber Güncellenme Tarihi: 30.08.2024 15:08
Kaynak: YALOVA HAYAT
Kuşyemine yüzde 1, kedi ve köpek mamasına yüzde 20 vergi! Kedi ve köpek sahipleri cezalandırılıyor mu?

Son yıllarda gerek sokak hayvanlarının korunması ve gerekse sahiplendirilen hayvanların yeniden sokağa bırakılmasının önlenmesine yönelik önemli kararlar alınıyor. Bu noktada yapılan yasal düzenlemelerden son derece memnun olduklarını ifade eden Sevimli Dostlar Petshop İşletmecisi Erkan Aysel, petshoplarda artık kedi ve köpek gibi canlıların satılamadığını hatırlattı.

Bu noktada sadece kuş ve balık satışı yapılabildiğine dikkat çeken Aysel, hayvan yem ve mamalarındaki çifte standardı ise eleştirdi. Kuşyemlerindeki KDV oranı ise kedi ve köpek mamalarındaki KDV oranları arasında uçurum olduğunu dile getiren Aysel, “İşletmeciler olarak KDV’leri zaten bizler fiyatlara ekliyoruz. Bizim bu anlamda bir zararımız olmuyor. Ancak vatandaş açısında KDV oranlarındaki bu adaletsizlik kelimenin tam anlamı ile bir mağduriyet doğuruyor. Devlet kuşyemlerinden yüzde 1’lik bir KDV oranı alırken, bu oran kedi ve köpek mamalarında ise yüzde 20’lere fırlıyor. Bu doğal olarak fiyatların artmasını sağlıyor. Yani kedi ve köpek besleyenler adeta cezalandırılıyor. Bu konuya gerek hayvan sahiplerinin ve gerekse tüm vatandaşların tepki göstermesi lazım. KDV oranlarının kaldırılması olmuyorsa bile en alt seviyeye çekilmesi lazım. Günümüzde hayvanların sahiplendirilmesini sağlamak adına adımlar atılmaya çalışılıyor. İşte buna kedi ve köpek mamalarında KDV oranını sıfırlayarak başlayabilirsiniz. Umarız bu sesi ve talebimizi milletvekillerimiz ve yerel yöneticilerimiz de duyar ve ilgili makamlara iletir” dedi.

Kaynak: YALOVA HAYAT

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.