Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Küresel çapta yazılım krizi! Uçuşlar etkilendi, banka uygulamaları durdu

ABD merkezli teknoloji şirketi Microsoft’un sisteminde yaşanan yazılım arızası dünya çapında pek çok sektörü etkiledi. Havalimanları, bankalar ve hastaneler gibi çok sayıda sektöre bağlı şirketin internet hizmetlerinde sorunlar yaşanıyor. TV kanallarında yayınlar durdurulurken havayolu şirketleri uçuşları iptal etti.

Haber Giriş Tarihi: 19.07.2024 11:56
Haber Güncellenme Tarihi: 19.07.2024 11:56
Kaynak: Hilal Baldemir
Küresel çapta yazılım krizi! Uçuşlar etkilendi, banka uygulamaları durdu

Dünya çapında Microsoft kaynaklı bilgisayar yazılım sistemlerinde yaşanan güncelleme hatası nedeniyle birçok sektörde işlemler durmuş ve sistemler çökmüş durumda. "Küresel siber saldırı mı" başlatıldı sorusu gündeme gelirken Türkiye'de de birçok marka ve şirket arıza mesajı yayınlamaya başladı.

FAA, Delta, United ve American Airlines şirketleri uçuşlarının iletişim sorunu nedeniyle durdurulduğunu açıklarken Türkiye'de de Türk Hava Yolları (THY), bilgi sistemlerindeki arıza nedeniyle biletleme ve rezervasyon sistemlerinde meydana gelen sorunun giderilmesi için çalışma yapıldığını duyurdu.

THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, bilgi sistemlerinde yaşanan sorunlar nedeniyle biletleme ve rezervasyon işlemlerinde aksamalar yaşandığını açıkladı.

UÇUŞLAR İPTAL EDİLDİ

Federal Havacılık İdaresi'ne (FAA) göre, Delta, United ve American Airlines de dâhil olmak üzere birçok büyük ABD havayolu şirketinin tüm uçuşları iletişim sorunu nedeniyle bu sabah iptal edildi.

BİLGİSAYARLAR MAVİ EKRAN VERİYOR

Sosyal medyada kullanıcılar tarafından paylaşılan görüntülere göre Windows işletim sistemine sahip bilgisayarlar mavi ekran hatası veriyor.

Dünya genelinde birçok şirket uygulama ve hizmetleri oluşturmak, dağıtmak ve yönetmek için Microsoft'un bulut hizmeti Azure'u kullanıyor.

Bu nedenle, Azure sistemlerinde yaşanan en ufak arıza bile dünya çapındaki birçok şirketi olumsuz etkiliyor ve hizmetlerin yürütülmesine engel oluyor.

MİCROSOFT AÇIKLAMA YAYINLADI

ABD'li teknoloji devi Microsoft da tüm dünyayı etkileyen hizmet kesintilerinin ardından “hafifletici önlemler” aldığını açıkladı.

Şirket, sosyal medya platformu X'te yayınladığı bir açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Biz hafifletici önlemler almaya devam ederken hizmetlerimizde sürekli iyileştirmeler yapıyoruz.

Bu olayı en yüksek öncelik ve acil bir şekilde ele almaya devam ederken, bozulmuş durumda olan Microsoft 365 uygulamaları için çözüm üretmeye devam ediyoruz.

Microsoft ayrıca çeşitli Microsoft 365 uygulamalarını ve hizmetlerini etkileyen bir sorun üzerinde araştırma yaptığını da söyledi.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.