Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kredi kartı limiti nasıl düşürülür? Kredi kartı limiti düşürme talebi

Kredi kartlarından alınacak savunma katkı payı ile ilgili tartışmalar devam ediyor. AKP tarafından Meclis’e sunulan torba yasa teklifine göre, 100 bin TL ve üzeri limite sahip kredi kartı bulunanlardan yıllık 750 lira savunma sanayi fonu payı alınacak. Yeni vergi paketi detaylarıyla birlikte tepkilere yol açarken, bankalarda limit düşürme için başvurularda yoğunluk yaşanıyor. Dün akşamdan itibaren birçok kişinin bankalarına kart limitini 99 bin TL’ye düşürme talebinde bulunduğu bildirildi. Peki, Kredi kartı limiti nasıl düşürülür? Kredi kartı limiti düşürme talebi. İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 14.10.2024 15:44
Haber Güncellenme Tarihi: 14.10.2024 15:51
Kaynak: Hilal Baldemir
Kredi kartı limiti nasıl düşürülür? Kredi kartı limiti düşürme talebi

Yeni torba yasada yer alan vergi düzenlemesine göre 100 bin TL ve üzeri limite sahip kredi kartı bulunan kişilerden savunma sanayisine aktarılmak üzere 750 TL’lik pay alınacak. Her yıl Ocak ayının 5’inde alınması planlanan katkı payı ile ilgili tartışmalar sürerken, binlerce kişi kart limitini düşürmek için bankalara başvuruyor. Peki, Kredi kartı limiti nasıl düşürülür? Kredi kartı limiti düşürme talebi

46 MİLYAR TL GELİR HEDEFLENİYOR

Bu katılma paylarının, Savunma Sanayii Destekleme Fonu’na aktarılacağı ve asla hazineye gitmeyeceği belirtilirken, toplamda 46 milyar 466 milyon 329 bin 428 TL’lik bir gelir hedeflendiği ifade ediliyor.

BANKALARA 99 BİN TL TALEBİ

Sektör kaynaklarından alınan bilgilere göre, bu durum üzerine vatandaşlar bankaların çağrı merkezine başvurarak kart limitlerini 99 bin 900 TL'ye düşürmek için talepte bulunuyor. Fakat bankalar müşterilerinin bu isteklerini karşılamıyor ve olumsuz yanıt veriyor. Limitler şuanda düşürülmüyor. 

KREDİ KARTI LİMİTİ NASIL DÜŞÜRÜLÜR?

Kredi kartı limitini düşürmenin yollarını arayan vatandaşlar bunu farklı kanallardan yapmaya çalışıyor. Kart limitini düşürmek için bankanızın mobil veya internet bankacılığı uygulamalarını kullanarak kredi kartı limitinizi düşürebilirsiniz. Ayrıca, bankanın şubesine giderek bir talep dilekçesi doldurup limit düşürme isteğinizi iletebilirsiniz. Bir diğer yöntem ise şu an olumlu yanıt vermeyen müşteri hizmetlerini arayarak talebinizi iletmek.

Öte yandan, Türkiye’de şu an 100 bin TL ve üzeri limite sahip kredi kartı sayısının 61 milyon 955 bin 106 olduğu kaydedildi.

BANKALARDAN MÜŞTERİLERİNE MESAJ

Birçok kişinin aynı anda bankalarına kart limitini 99 bin TL’ye düşürme talebinde bulunmasının ardından bankalar da harekete geçti. Müşterilerine limit düşürmemeleri önerisinde bulunan bankaların müşterilerine attıkları mesajda şu ifadeler yer aldı;

"Değerli Müşterimiz, basında çıkan haberlerde bahsi geçen 'kredi kartı limiti 100.000 TL ve üzerinde olan müşterilerden Savunma Sanayi Fonu katkı payı tahsil edileceğine' ilişkin kanun teklifi, resmi olarak yasalaşmamıştır. Dolayısıyla bu haberden dolayı kart limitinizi düşürmenize gerek yoktur. Mevcut koşulları ile kartınızın kullanımına devam edebileceğinizi, herhangi bir değişiklik olması durumunda sizlere ayrıca bilgi verileceğini belirtmek isteriz."

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.