Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kış saati uygulamasına bu yıl da geçilmeyecek! Veliler isyanda!

Bir süredir Türkiye’nin gündeminde olan ve özellikle çocuklarını sabah okula gönderen velilerin şikayetçi olduğu kış saati uygulamasına ilişkin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar’dan net bir açıklama geldi. Bayraktar, 2016'dan bu yana devam eden kalıcı yaz saati uygulamasının süreceğini ve kış saati uygulamasına geçilmeyeceğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 14.12.2023 11:32
Haber Güncellenme Tarihi: 14.12.2023 11:32
Kaynak: Hilal Baldemir
Kış saati uygulamasına bu yıl da geçilmeyecek! Veliler isyanda!

Uzun süredir gündemde olan ve birçok kişinin mustarip olduğu kış saati uygulamasına ilişkin tepkiler sosyal medyada büyürken çocuğunu okula gönderen veliler şikayetlerini dile getiriyordu. Havanın henüz karanlık olduğu saatlerde okula gitmek için evden çıkan çocuklar karanlık sokaklarda endişeli bir şekilde okula ulaşmaya çalışıyor.

Konuya ilişkin açıklama yapan Bakan Bayraktar, 2016'dan beri devam eden uygulamanın süreceğini ve kış saati uygulamasına geçilmeyeceğini söyledi.

Dün gerçekleştirilen TBMM Genel Kurulu bütçe görüşmelerinde milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, yaz saati uygulamasının yıl boyunca uygulanmasının daha faydalı olacağını belirterek, kış saatine geçilmeyeceğini söyledi.

Yaz ve kış saati uygulamaları Türkiye'de 2016 yılından beri uygulanmıyor ve 2016 yılından beridir kalıcı yaz saati uygulamasına geçildi. Türkiye'de kalıcı yaz saati uygulaması, Berat Albayrak'ın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı döneminde, 7 Eylül 2016 tarihli Bakanlar Kurulu Kararnamesi ile hayata geçti. "İleri saat" uygulaması, 2 Ekim 2018 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan kararla kalıcı hale getirildi.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.