Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kış lastiği uygulaması sona erdi

Kışa ayları ile birlikte zorunlu hale gelen kış lastiği uygulaması 1 Nisan 2024 tarihi itibarı ile sona erdi. Kış lastiklerini aracından çıkartmak isteyen vatandaşlar lastikçilere akın etti

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2024 13:58
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2024 13:58
Kaynak: Murat Can Aytemur
Kış lastiği uygulaması sona erdi

1 Nisan itibarıyla, sürücüler için zorunlu olan kış lastiği uygulamasının sona erdiği duyuruldu. Kış aylarında yolların güvenliğini artırmak amacıyla getirilen bu zorunluluk, baharın gelmesi ve hava şartlarının düzelmesiyle birlikte kaldırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Sürücülerimizin can ve mal güvenliği için hayati önem taşıyan kış lastiği uygulaması, 1 Nisan’dan itibaren artık zorunlu olmayacak. Ancak, sürücülerimizin hava koşullarına göre lastik değişimini kendi takdirlerine bırakmaktayız” denildi.

Kış lastiği uygulamasının sona ermesi, lastik değişimi için servislerde yoğunluğa neden olurken, sürücülerin de yaz lastiklerine geçiş yapmaları bekleniyor. Yetkililer, lastik değişimlerinin güvenli sürüş için önemini vurgulayarak, sürücüleri lastik bakım ve kontrolünü ihmal etmemeleri konusunda uyarıyorlar.

Murat Can Aytemur

Kaynak: Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.