Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova da kırtasiye fiyatları şimdiden cep yakmaya başladı

Yalova da kırtasiye fiyatları 2024-2025 eğitim ve öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala vatandaşlar çocukların okul ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kırtasiyelerin yolunu tutmaya başladı. Kırtasiye ürünlerinin fiyatının artması hem vatandaşı hem esnafı şimdiden kara kara düşündürdü.

Haber Giriş Tarihi: 31.08.2024 05:17
Haber Güncellenme Tarihi: 01.09.2024 13:52
Kaynak: Mehmet Tunç Tanrıverdi
Yalova da kırtasiye fiyatları şimdiden cep yakmaya başladı

Yalova da kırtasiye fiyatları gün geçtikçe sürekli artan pahalılık ve maliyetlerin çoğalmasının işlerini olumsuz yönde etkilediğini söyleyen kırtasiye esnafı, “Geçtiğimiz eğitim-öğretim yılında açıkçası istediğimiz hareketliliği göremedik, fiyatların artmasının önüne geçemiyoruz. Böyle olunca çocukları için alışveriş yapmak isteyen anne ve babalar rahatlıkla istedikleri okul ürünlerini alamıyorlar. Gelen müşterilerin çoğu ürünlerin sürekli pahalanmasından dert yanıyor bu da bizim işlerimizi olumsuz olarak etkilemeye devam ediyor.

Daha şimdiden okulların açılmasına az bir zaman kala yeni eğitim-öğretim yılını nasıl geçireceğimizi düşünmeye başladık. Her geçtiğimiz yıl bir önceki seneleri aratır oldu. Ekonomik kriz bu kadar artmadan önce öğrenciler ve veliler gelip hiç tereddüt etmeden alışverişlerini yapıp giderlerdi. Alım gücü günden güne düşünce gelen müşteriler de istediklerini alamaz oldular, zaruri olan ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıkları için de ellerinde geriye hiçbir şey kalmıyor” diye konuştu.

“Okul çantalarının fiyatı 2000 TL’yi görecek”

Okul alışverişinde en önemli şeylerin başında gelen kalem, silgi, defter ve çanta fiyatlarının da artan pahalılıktan dolayı olumsuz yönde etkilendiğine dikkatle vurgu yapan kırtasiyeciler, “Fiyatlar geçtiğimiz senelere göre durmadan değişiyor, istenildiği gibi sabit durmuyor. Spiralli defterler normal defterlere göre daha pahalı durumda, piyasada şu an bir defter fiyatı 85-100 TL’den başlıyor. Spiralsiz düz yapraklı defterler 90 TL iken diğer spiralli defterler de kalitesine göre 140 TL’ye kadar çıkıyor. Okul çantalarının fiyatı ise şu an 500 TL’den başlıyor ama sezon başladığında çanta fiyatlarının tahmini olarak 2000 TL’yi göreceğini tahmin ediyoruz” dedi.

“Bu eğitim-öğretim yılı bizleri zorlayacak”

Kurşun kalemlerin 10-25 TL, versatil (uçlu) kalemlerin de 25 TL olarak piyasaya sunulduğunu belirten kırtasiyeciler, “Uçlu kalemler de markasına göre değişiklik gösterirken fiyatları 210 TL’ye kadar çıkabiliyor. Silgiler 10-25 TL, yapıştırıcılar (adet) 25 TL, kalemtıraşlar türüne göre 5-150 TL, plastik resim defterleri 80-100 TL, karton kapaklar 40-50 TL, boya kalemleri 150-300 TL ve not defterleri 10-30 TL olarak değişiyor. Özellikle vatandaşlar çocuklarına bu sezon çanta almakta yine zorlanacaklar çünkü fiyatlar durmadan artış gösteriyor. Veliler fiyatları daha uygun çantalar almak istiyorlar ama her çantanın da kalitesi aynı olmuyor. Anlayacağınız bu eğitim-öğretim yılı bizleri zorlayacağa benziyor” açıklamasında bulundu.

M. Tunç Tanrıverdi

Kaynak: Mehmet Tunç Tanrıverdi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.