Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan veda mesajı

CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'nda iknci tur sonuçlarına göre Özgür Özel, Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı girdiği yarışı kazandı. Böylece Ekrem İmamoğlu'nun desteklediği ve değişimcilerin adayı Özgür Özel genel başkan oldu. Seçim sonrasında ise Kemal Kılıçdaroğlu bir tweet attı işte Kemal Kılıçdaroğlu'nun attığı o tweet.

Haber Giriş Tarihi: 05.11.2023 03:53
Haber Güncellenme Tarihi: 05.11.2023 03:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Kemal Kılıçdaroğlu'ndan veda mesajı

CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'nda  iknci tur sonuçlarına göre Özgür Özel, Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı girdiği yarışı kazandı. Böylece Ekrem İmamoğlu'nun desteklediği ve değişimcilerin adayı Özgür Özel genel başkan oldu. Seçim sonrasında ise Kemal Kılıçdaroğlu bir tweet attı işte Kemal Kılıçdaroğlu'nun attığı o tweet.

Kılıçdaroğlu hezimete uğradı

CHP 38. Olağan Kurultayı sonrasında CHP Genel Başkanlığına seçilen Özgür Özel, ikinci turda Kemal Kılıçdaroğlunu 276 oy farkıyla adeta hezimete uğrattı. Kemal Kılçdaroğlu seçimin ikinci tura kalmasından sonra oy kullandıktan sonra salondan ayrıldı ve Genel Merkeze gitti. Kurultayda divan başkanı olan İBB Başkanu Ekrem İmamoğlu'nun resmi seçim sonuçlarını  açıklamasının ardından, salonda değişimciler adeta kutlama yaptı. 

İkinci Turda netleşti

Seçimi 276 oy farkla kaybeden Kemal Kılıçdaroğlu ise sosyal medya hesabından yayınladığı mesajda "Delegelerimizin verdiği kararla, Genel Başkanlık görevine veda ediyorum" dedi.
İlk turda salt çoğunluk sağlanamadığı için seçim ikinci tura kaldı ve delegeler genel başkanlık için tekrar oy kullandı. İkinci tur sonuçlarına göre ise Özgür Özel 812 oy alırken, Kılıçdaroğlu ise 536 oy aldı. 

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Veda Mesajı 

Genel Başkanlığa veda eden Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:Büyük Önderimiz Atatürk’ün emanetini, bugüne kadar onurla taşıdım. Ve bugün, kurultay delegelerimizin verdiği kararla, Genel Başkanlık görevine veda ediyorum. Bugüne kadar mücadelemize omuz veren herkese teşekkür ederim. Genel Başkanlık görevine seçilen yeni Genel Başkanımız Özgür Özel’i kutluyor, başarılar diliyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.