Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kayan yol yeniden trafiğe açıldı! Vatandaşlar emeği geçenlere teşekkür etti

Yolda yaşanan kayma nedeni ile trafiğe kapanan halk arasında Roman Mahallesi olarak bilinen Bağlarbaşı Mahallesi’ndeki yol TOKİ tarafından yolun kaymasını önleyecek beton kazıkların çakılması sonrasında yeniden trafiğe açıldı. Yalova Roman Kültür Sanat Derneği Başkanı Levent Pusta emeği geçen herkese teşekkür etti

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2024 03:47
Haber Güncellenme Tarihi: 10.07.2024 03:47
Kaynak: Yalova Hayat
https://www.yalovahayat.com/
Kayan yol yeniden trafiğe açıldı! Vatandaşlar emeği geçenlere teşekkür etti

Bir süre önce Yalova Bağlarbaşı Mahallesi girişindeki yolda kayma meydana gelmişti. Her geçen gün artan kayma neticesinde yol trafiğe kapanmıştı. Bu durum mahallede yaşayan vatandaşların mağdur olmasına yol açtı. Yalova Roman Kültür Sanat Derneği Başkanı Levent Pusta ve dernek yöneticileri ise konuyu AK Parti Yalova Milletvekilleri kanalı ile TOKİ’ye ve Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel’e ilettiler. Bunun üzerine harekete geçen TOKİ, yolun kaymasını durdurmak üzere yolda 26 metre derinliğe kadar giden 200’e yakın beton kazık çaktı. Bu kazıklarla birlikte yoldaki kayma engellendi. Önümüzdeki günlerde çakılan kazıklardan başlayarak yol hizasına kadar beton atılacak. Ardından da Yalova Belediyesi tarafından yol asfaltlanacak.

“Sorunlarımız çözüme kavuştu”

Konuyla ilgili açıklama yapan Yalova Roman Kültür Sanat Derneği Başkanı Levent Pusta, “Burada yaşanan kayma sonrasında yol trafiğe kapandı. Dolayısıyla mahalleye minibüsler de çıkamaz oldu. Bu durum bizi çok mağdur etti. Mahallede yaşlılar var. Hastamız olsa ambulans arkadan dolaşarak mahalleye gelebiliyordu. Sorunun çözümü bizim için son derece ivedilik arz ediyordu. Durumu AK Parti Yalova Milletvekillerimize, CHP Yalova Milletvekilimize ve Yalova Belediye Başkanımız Mehmet Gürel’e ilettik. Ardından TOKİ yolun kaymasını engellemek için kaymanın yaşandığı noktadan başlayarak 26 metre derinliğe kadar inen 200’e yakın beton kazık çaktı. Böylece toprak kaymasının önüne geçilmiş oldu” dedi.

“1 aya kadar asfaltlanacak”

Yolun oturması sonrasında beton kazıklarla yol hizasına kadar beton döküleceğini dile getiren Yalova Roman Kültür Sanat Derneği Başkanı Levent Pusta, “Ardından da Yalova Belediyesi yolu asfaltlayacak. Bu anlamda bizi dinleyen, mahallemize gelen ve makamında da ağırlayarak sorunlarımızı dinleyen Yalova Belediye Başkanımız Mehmet Gürel’e teşekkür ediyorum. Yol yeniden trafiğe açıldı. Artık minibüs de yeniden mahallemize gelmeye başladı. İnşallah asfalt da atıldığında bu sorun artık tarihe karışmış olacak. Ben emeği geçen herkese mahalle halkımız adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.