Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kavurucu sıcaklara hazır ol Yalova! Bu yaz çok zor geçecek

Mayıs ayının başından bu yana yurt genelinde etkili olan yağışlı hava ve serin hava mayıs ayının sona ermesiyle yurdu terk ediyor. Haziran ayının gelmesiyle kavurucu sıcakların da yurt genelinde etkili olması bekleniyor. Meteoroloji’nin hava tahmin raporuna göre, Cuma gününden itibaren sıcaklıkların yurdun batı kesiminde artması bekleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2024 10:55
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2024 10:55
Kaynak: Hilal Baldemir
Kavurucu sıcaklara hazır ol Yalova! Bu yaz çok zor geçecek

Geçtiğimiz yıl nisan ayında Türkiye’yi etkisi altına alan El Nino hava dalgası bu yıl mayıs ayı ile birlikte etkisini yitirdi fakat bu hava dalgasının izleri temmuz ayına kadar devam edecek ve uzmanlar temmuz aynına kadar sıcaklık rekorları bekliyor.

Mayıs ayının yurt genelinde bol yağışlı geçmesiyle rahat bir nefes alan Türkiye, haziran ayı ile birlikte yeniden sıcak hava ile bunalacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre bugün yurt genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Trakya Kesimi, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ile Toroslar Mevkii, İç Anadolu (Eskişehir dışında), Orta Karadeniz, Kastamonu, Artvin, Ardahan, Kars ve Hakkari çevreleri ile Rize ve Trabzon'un iç kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıklarının batı ve iç kesimlerde mevsim normalleri civarında, doğu kesimlerde ise mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Cuma gününden itibaren ise yurdun batı kesiminde sıcaklıkların artacağı tahmin ediliyor.

Özellikle Ege Bölgesi’nin bazı yerlerinde sıcaklıkların 30 dereceyi aşması bekleniyor. Yalova’da Cuma gününden itibaren sıcaklıkların 27 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor.

Cumartesi gününden itibaren ise yurt genelinde sıcaklıkların 25 derecenin üzerine çıkması ve özellikle yurdun doğu kesimlerinde 35 dereceye kadar yükseleceği tahmin ediliyor.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.