Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KATFADER Başkanı Nurten Anıl, “Geleceğimizi istismar etmeyin”

KATFADER Başkanı Nurten Anıl, şiddet olaylarına dikkat çekerek, yeni projelerini tanıttı. Anıl, “Çocuklarımızı, kadınlarımızı ve hayvanlarımızı koruyamıyoruz. Bu duruma karşı harekete geçmeliyiz” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 10.10.2024 03:20
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2024 16:25
Kaynak: Güldaniye Sofu Erdoğan
KATFADER Başkanı Nurten Anıl, “Geleceğimizi istismar etmeyin”

Uluslararası Kadın ve Toplumsal Gelişim Derneği (KATFADER) Başkanı Nurten Anıl, son dönemde artan şiddet olayları ve bu konuda geliştirdikleri projeler hakkında bir basın açıklaması yaptı. Anıl, toplumun dezavantajlı kesimlerinin, yani kadınların, çocukların ve hayvanların, sürekli olarak şiddet ve istismarla karşı karşıya kaldığını vurgulayarak, bu sorunlara karşı mücadelede daha etkili önlemler alınması gerektiğini belirtti.

“Her şey üst üste geliyor”

Anıl, yaşanan olaylar karşısında insanlığın temel değerlerini kaybettiğini ifade ederek, “Kadınlar, çocuklar ve hayvanlar bazen tanıdıkları, bazen de hiç tanımadıkları kişiler tarafından çeşitli şiddet ve tacize maruz kalıyor. Bu acımasız saldırılar sadece 'hayır' dedikleri ya da ses çıkaramadıkları için yaşanıyor. Toplumun bu sorunlara sessiz kalması, şiddetin dozunu artırıyor” dedi.

Yeni projeler hayata geçecek

KATFADER olarak bu konuda yeni bir projeye imza attıklarını da belirten Anıl, "Geleceğimizi İstismar Etmeyin" adlı projelerini hayata geçireceklerini açıkladı. Bu proje kapsamında okullarda ve ailelerle birlikte farkındalık çalışmaları yürütüleceğini söyleyen Anıl, kamu kurumlarının da projeye destek verdiğini dile getirdi.

“Aileler dikkatli olmalı”

Ailelerin çocuklarına yeterince ilgi göstermediğini ve bu durumun ciddi sonuçlara yol açtığını ifade eden Anıl, “Çocuklarımız sevgisiz ve ilgisiz büyüyor. Aileler, çocuklarıyla yeterince vakit geçirmiyor, herkesin elinde bir telefon var. Çocuklarımız kendilerini sanal dünyada kaybediyor ve psikolojik sorunlar yaşıyor” diye konuştu.

Caydırıcı cezalar uygulanmalı

Anıl, Türkiye'de her yıl binlerce çocuğun kaybolduğunu ve kadın cinayetlerinin hızla arttığını belirtti. Kadın cinayetleri ve çocuk istismarında caydırıcı cezalar uygulanmadığını söyleyen Anıl, "Kanunlar ve kanun yapıcılar gerekli hassasiyeti göstermelidir. Unutmayalım ki geç gelen adalet, hiçbir zaman adalet değildir. Bu tür davalarda iyi hal indirimi uygulanmamalıdır” dedi.

Yalova Valisi'ne teşekkür

Anıl, Yalova’da yaşanan taciz olayına karşı hızlıca harekete geçen Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya'ya ve güvenlik güçlerine teşekkür ederek, toplu taşıma araçlarında da şoförlerin daha dikkatli olması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, şiddet ve tacize karşı herkesin KADES uygulamasını telefonlarına indirmesi gerektiğini belirtti.

Kaynak: Güldaniye Sofu Erdoğan

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.