Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kassam Tugayları: " ABD'li anne kız iki rehineyi serbest bıraktık"

7 Ekim günü Hamas güçlerinin İsrail'e karşı başlattığı operasyonla tüm dünya ayağa kalktı.Ortadoğu adeta ateş çemberine dönüştü. Gazze'deki çatışmalar günden güne daha da kötü bir hal alırken ölü sayısıda da artıyor. Gerilimin en yüksek seviyeye geldiği noktada Hamas güçlerinden rehinelerle ilgili açıklama geldi. İşte ayrıntılar...

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2023 22:32
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2023 00:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Kassam Tugayları: " ABD'li anne kız iki rehineyi serbest bıraktık"

7 Ekim günü Hamas güçlerinin İsrail'e karşı başlattığı operasyonla tüm dünya ayağa kalktı.Ortadoğu adeta ateş çemberine dönüştü. Gazze'deki çatışmalar günden güne daha da kötü bir hal alırken   ölü sayısıda da artıyor.  Gerilimin en yüksek seviyeye geldiği noktada Hamas güçlerinden  rehinelerle ilgili açıklama geldi. İşte ayrıntılar...

İsrail Filistine karşı roket saldırılarına devam ederken kara harekatına hazırlanıyor Çatışmalar gece ve gündüz boyunca durmuyor.. Tüm dünyanın takip ettiği olayda Gazze adeta küle döndü. Sosyal medayada ve İsrail basınında yer alan fotoğraflarda saldırıların boyutunu gözler önüne seriyor.Gazze şehri adeta küle dönmüş bir enkaz durumunda iken İsrail saldırılarına aralıksız şekilde devam ediyor. Yaşanan ağır bombardımana uğurayan Gazze'deki Er-Rimal Mahallesi adeta haritadan silindi. 

Hamas'ın silahlı gruplarından olan İzzeddin el-Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, Telegram hesabından önemli bir açıklama yaptı. Ebu Ubeyde Katar'ın yoğun çabaları sonucununda ellerinde rehin olarak bulunan ABD'li anne ve kızını serbest bıraktıklarını belirtti.

"ABD Başkanı Joe Biden ve onun faşist yönetiminin iddiaları asılsız"

Ebu Ubeyde, iki rehini serbest bırakırken yaptığı açıklamasında ise "Bu yaptığımız ABD'ye ve dünyaya, ABD Başkanı Joe Biden ve onun faşist yönetiminin iddialarının asılsız olduğunu göstermek içindir" ifadelerine yer verdi .Ebu Ubeyde, önceki günlerde yaptığı açıklamada ellerinde 250 rehine olduğunu ifade etmişti.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.